П'ятниця, 17.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Жовтень » 11 » ДОВІДКА ЩОДО СУСПІЛЬНО - ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В ПУСТОМИТІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ВЕРЕСЕНЬ 2010 РОКУ.
09:54
ДОВІДКА ЩОДО СУСПІЛЬНО - ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В ПУСТОМИТІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ВЕРЕСЕНЬ 2010 РОКУ.
Протягом вересня 2010 року масових зібрань та акцій з приводу діяльності Президента України та Кабінету Міністрів України на Пустомитівщині  не спостерігалося.

            1 вересня заступник голови облдержадміністрації В.Губицький провів виїзну нараду в Пустомитівській райдержадміністрації, за участю представників Пустомитівського, Городоцького, Яворівського районів та проектних організацій, з питань будівництва на зазначених адмінтериторіях об’єктів, що забезпечуватимуть функціонування стадіону, який споруджується у Львові до Євро – 2012 . Зокрема, були визначені терміни виконання конкретних робіт. Щодо Пустомитівщини, яку на нараді, серед інших, представляли голова райдержадміністрації І.Чопко та його заступник В.Шуркало, йшлося про будівництво та облаштування доріг, трансформаторних підстанцій, ліній електропередач, каналізації та очисних споруд.

            15  та 30 вересня відбулися засідання Колегії райдержадміністрації. Розглядалися питання: стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах та організаціях району; з відновлення Народного дому в с.Сокільники, який зазнав значних ушкоджень, внаслідок стихійного лиха (сильних поривів вітру) 3 червня цього року;  перегляду бюджетів місцевих рад, що не виконали дохідної частини бюджету за січень - червень 2010 року, більш, ніж на 15%; стану готовності житлово – комунального господарства, об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2010/2011 років; розвитку фізичної культури і спорту в районі; виконання розпоряджень та доручень голів обласної та районної державних адміністрацій за ІІІ квартал поточного року; формування Програми капітального будівництва соціально – культурних об’єктів району на 2011 рік.

            Головою Пустомитівської райдержадміністрації І.Чопком підписано відповідне доручення, з метою недопущення порушень Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» при підготовці та проведенні місцевих виборів 31 жовтня 2010 року.

Згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації від 15 вересня 2010 року №681, створено робочу групу із сприяння проведенню виборів, затверджено її склад та Положення про робочу групу, яку очолили голови районних держадміністрації та ради І.Чопко та Я.Дробот. Їх заступником призначено керівника апарату райдержадміністрації Ю.Шабаковського , секретарем – начальника відділу Державного реєстру виборців І.Галайко.

8 та 23 вересня в районному Народному домі відбулися семінар – наради з міським, селищним та сільськими головами району, організовані районним управлінням юстиції, за участю І.Чопка та Ю.Шабаковського. На семінарах порушувалися питання, пов’язані з підготовкою та проведенням виборів, відповідно до вимог чинного  законодавства. Наголошувалося на  чіткому виконанні Постанови ЦВК №324 від 26 серпня 2010 року щодо матеріально - технічного забезпечення територіальної та дільничних виборчих комісій.

Голова райдержадміністрації та його заступники провели низку нарад з питань життєдіяльності району, у т.ч. щодо освоєння коштів, виділених на стимулювання розвитку Щирецької та Соколівської громад ( заміни вікон в дошкільному навчальному закладі смт.Щирець та заміни дерев'яних конструкцій вікон на металопластикові  в Соколівській загальноосвітній школі), фінансування робіт з проведення капітального ремонту даху районного Народного дому, завершення будівництва та введення в експлуатацію амбулаторій  загальної практики сімейної медицини в селах Давидів та Зубра. Проводили виїзні прийоми громадян в сільських радах району. Зокрема, голова райдержадміністрації І.Чопко здійснив прийом громадян в Конопницькій  та Лапаївській сільських радах.

Першим заступником голови райдержадміністрації В.Шаповалом підписано доручення голови райдержадміністрації від 14 вересня 2010 року №62 щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах району. Зокрема, з метою повної ліквідації заборгованості  на економічно - активних підприємствах до кінця поточного року, перед керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації ( управління праці та соціального захисту населення,  відділу економіки) та служб району (ДПІ, управління статистики, управління Пенсійного фонду)  було поставлено завдання взяти під особистий контроль питання своєчасної виплати заробітної плати  на підприємствах, організаціях та установах району. А також, закріпити за кожним підприємством - боржником відповідальну посадову особу для здійснення постійного аналізу та контролю за виконанням показників виробничо - господарської і фінансово - економічної діяльності та забезпечення першочерговості використання коштів  на виплату заробітної плати, погашення заборгованості з неї.

            Керівники району брали участь в урочистостях з нагоди Дня підприємця, Дня фізичної культури, Міжнародного дня бібліотек та бібліотечного працівника.  

            Комісією  райдержадміністрації надано адресну грошову допомогу за ІІІ квартал 2010 року 90 ветеранам УПА , учасникам бойових дій УПА, інвалідам УПА , вдовам ветеранів УПА , на загальну суму 44 000 грн.. Зокрема, 84 вояки УПА отримали по 506 грн. та 6 вдів ветеранів УПА –по 249,33 грн.  

         5 вересня відбулося поховання головного лікаря Пустомитівської центральної районної лікарні, депутата районної ради, керівника районної організації «Єдиного центру» Федини Ярослава Івановича. Серед інших, на похороні були присутні родичі покійного, голови районних ради та держадміністрації Я.Дробот та І.Чопко, а також їх  попередники, які працювали з Я.Фединою,  депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району, працівники медичної галузі області та медичних закладів району, духовенство.  Поховання відбулося на кладовищі селища Рудно (Львів). За фактом смерті, правоохоронними органами проводиться розслідування (труп 55-річного чоловіка виявили ввечері 2 вересня на подвір’ї власного житлового будинку у с.Зимна Вода).

Відносини між міською та районною радою, районною радою та райдержадміністрацією відбуваються в правовому полі та у відповідності до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про місцеві державні адміністрації".

16 вересня відбулася 43 -я чергова сесія Пустомитівської районної ради 5-го демократичного скликання. Серед інших, участь у роботі сесії брали голова райдержадміністрації І.Чопко, його перший заступник В.Шаповал, заступники Л.Сабара та В.Шуркало. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять свого колеги, депутата районної ради Я.Федини, за фактом смерті якого відкрито кримінальну справу. Серед іншого, на сесії: розглянуто вимоги депутатів, пов’язані з внесенням ними депутатських запитів; прийнято до відома інформацію фінансового управління райдержадміністрації про хід виконання районного бюджету Пустомитівського району за січень - серпень 2010 року, зокрема, по доходах - в сумі 148030,9 тис.грн. (98, 5% до плану на 8 місяців) та по видатках - в сумі 131275,4 тис.грн.; додатково спрямовано обсяг вільного залишку коштів районного бюджету в сумі 1046,7 тис.грн.; заслухано інформацію про стан водопостачання та водовідведення населених пунктів на території району, в результаті чого, рекомендовано райдержадміністрації розробити комплексну програму, спрямовану на покращення водопостачання та водовідведення населених пунктів Пустомитівщини; затверджено низку програм на 2010 рік -  правової освіти населення району , підтримки розвитку тваринництва (спеціальна дотація особистим селянським господарствам на утримання корів молочного напрямку продуктивності), підтримки розвитку рослинництва (спеціальна дотація с/г підприємствам за посіяні озимі зернові культури), локальну програму "Вірусних гепатитів В і С"; вирішено надати статус амбулаторії  - загальної практики сімейної медицини лікарській амбулаторії с.Давидів, присвоївши  їй ім'я Я.Федини  та статус лікарської амбулаторії - загальної практики сімейної медицини ФАПу с.Зубра; заслухано інформацію про стан здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу; вирішено доручити відділу культури та туризму райдержадміністрації встановити меморіальну дошку герою ОУН  Г.Мацейку, уродженцю смт.Щирець, на фасаді Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст.; затверджено низку технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; підтримано рішення Львівської обласної ради від 24 травня 2010 року № 1231 "Про відзначення 16 вересня 2010 року 80-ї річниці каральної операції "пацифікації" в Галичині.

16 вересня відбулася сесія Сокільницької сільської ради, на якій, серед інших, був присутній і перший заступник голови райдержадміністрації В.Шаповал. На сесії  прийнято рішення про демонтаж приміщення Народного дому в с.Сокільники та звернення у відповідні інстанції для підготовки листа до Прем’єр – міністра України щодо зміни цільового призначення коштів, виділених  з резервного фонду державного бюджету на відновлювальні роботи, з відновлення - на будівництво нового Народного дому. Також, було вирішено активізувати роботу з пошуку приміщення, куди б можна було перенести сільську бібліотеку, яка раніше знаходилася в приміщенні ушкодженого Народного дому.

23 вересня в приміщенні Оброшинського Народного дому відбулася зустріч депутатів районної ради – заступника голови постійної комісії з питань депутатської діяльності, прав і свобод громадян Т.Кузя, голови постійної комісії з питань земельних відносин  та адміністративно – територіального устрою Р.Греня, голови комісії з питань діяльності житлово - комунального господарства Я.Процайла, а також, першого заступника голови райдержадміністрації В.Шаповала , Оброшинського сільського голови О.Вовчка, представників НДІ землеробства і тваринництва Західного регіону України та ДПДГ «Оброшино»  з громадськістю с.Оброшино. На зустріч прийшли близько 50 жителів села, які висловили свої бачення щодо надання їм земельних ділянок для ведення ОСГ.  Зокрема, йшлося про необхідність виділення для потреб громадян ще додаткових 60 - 80 га землі та їх подальші кроки щодо вирішення зазначеного питання.

19 вересня свій 100 –літній ювілей відзначив духовий оркестр Народного дому с.Лисиничі. З нагоди ювілею, на сільському стадіоні відбулося святкове дійство, яке відкрив Лисиничівський сільський голова М.Мельник. Цього дня, серед інших, колектив вітали заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ю.Корчинський , методист ОЦНТ Андрій Волошин, голова Пустомитівської районної ради Я.Дробот, в.о. начальника відділу культури  і туризму райдержадміністрації Н.Римар. В ході свята, відбулася презентація книжки Заслуженого працівника культури  Богдана Вендиша «Століття Лисиничівського духового оркестру

            На Пустомитівщині проведено низку відповідних заходів до 65-ї річниці закінчення ІІ Світової війни та Дня партизанської слави.

            Цього місяця жителі с.Семенівка  відзначили День села, а смт.Щирець – День міста.

            4-5 вересня на озері с.Наварія відбулася УІ регата ветеранів веслування на байдарках і каноє, присвячена 20-річчю створення Національного Олімпійського Комітету України, головними організаторами якої виступили  районні – клуб ветеранів веслування «МС» та ФСТ «Колос». Учасниками регати стали близько 150 ветеранів спорту з низки областей України: Львівської, Харківської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Івано – Франківської, Миколаївської, а також, Республіки Білорусь.

            9 -12 вересня на озері с.Наварія  відбулися  Міжнародні змагання з веслування «ІХ Міжнародна Львівська Регата». Учасниками змагань стали 210 спортсменів з 12 областей України та Республіки Польща, у тому числі 2 майстри спорту міжнародного класу, один з яких, – Максимчук -  срібний призер цьогорічного Чемпіонату Світу, 20 – майстрів спорту. В ході змагань, які проходили під егідою Федерації веслування на байдарках та каноє Львівщини, було розіграно 72 медалі.

            За інформацією  районного управління юстиції, упродовж  вересня зареєстровано п’ять районних організацій політичних партій : політичної партії "Українська платформа (Львівська область)" (м.Пустомити , вул.Грушевського, 37/1, Марко Маргарита  Олександрівна); місцевої організації Народної Екологічної партії ( с.Басівка, вул. Зелена,65, Пасічник Анна Василівна ); Політичної Партії "УДАР Віталія Кличка" (с.Сороки -Львівські, Київське шосе, 7 км., Лисий Роман Романович); партії «Україна Соборна» ( с.Кротошино, вул..Сонячна,42, Лобай Світлана Володимирівна); Політичної партії «Козацька Українська Партія» (с.Семенівка, вул.Шевченка,1, Корнак Сергій Ярославович)  Загалом у районі зареєстровано 78 районних організацій політичних партій та 63 громадські організації. Найбільш дієві політичні партії проводять роботу щодо підготовки до виборів 31 жовтня, висунувши своїх кандидатів у депутати до місцевих рад та на сільських голів.

Суспільно - політична ситуація у районі стабільна.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 2001 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com