П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Лютий » 24

Уряд осяяла думка, що енергетичну проблему в Україні можна вирішити за допомогою альтернативних джерел видобутку газу, а саме видобутку його зі сланцю. Кабмін уподобав Західну Україну, оскільки тут є запаси сланцю, газ з якого, за оптимістичними прогнозами, дозволить посилити енергобезпеку держави. Йдеться про так звану Олеську площу, яка охоплює території Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Під час вчорашнього візиту до Львова перший заступник міністра охорони і захисту природного середовища Володимир Ігнащенко на сесії Львівської обласної ради влаштував просто-таки презентацію перспектив видобутку сланцевого газу на території Олеської площі. Варто зазначити, що загальна площа територій, з яких потенційно можна «вижати» газ, становить 6 213 км, з яких на територію Львівщини припадає 2 923 км. Загалом роботи по газовидобуванню можуть вестись на території 9 районів Львівської області: Жовківського, Перемишлянського, Кам’янко-Бузького, Пустомитівського, Жидачівського, Золочівського, Буського , Сокальського та Миколаївського.

«Ми зацікавлені, щоби проект був достатньо масштабний, бо нікого не цікавить можливий видобуток півмілярда чи мільярда кубів газу. Він балансу для України не дасть. А якщо вдасться вийти на видобуток багатьох мільярдів газу на рік, то цей проект буде мати загальнонаціональне значення і буде локомотивом розвитку цих територій», — зазначив у коментарі журналістам заступник міністра.

... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 786 | Додав: zhyvchek | Дата: 24.02.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com