Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2010 » Грудень » 08
Проект Указу Президента «Про систему центральних органів виконавчої влади» передбачає ліквідацію 40 державних структур.

Зокрема, зникнути повинні Держкомітет з питань національностей і релігій, Держслужба туризму і курортів, Держслужба контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України, Держсоцслужба для сім’ї, дітей і молоді, Державна гідрометеорологічна служба, повідомляють «Коментарі».

Крім того, проект указу передбачає ліквідацію ряду державних департаментів. Зокрема, Держдепартаменти з питань банкрутства, з питань зв’язку, автотранспорту, адаптації колишніх військових, інтелектуальної власності, пожежної безпеки і т.д.

У тому ж списку – державне агентство України з інвестицій та інновацій і ряд інспекцій, зокрема, державно житлово-комунальна, з контролю якості вугільної продукції і з використання і охорони земель, а також комітет контролю за наркотиками.

Останнім підпунктом в «ліквідаційному» розділі проекту президентського указу стоїть Інститут національної пам’яті.


Джерело: ЗІК

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 735 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)


Пошуковик Google представив щорічний огляд запитів Zeitgeist 2010 («Дух часу»), який дозволяє побачити рік, що минає, очима українських інтернет-користувачів. 

Так, за даними Google, у 2010 році серед користувачів УАнету продовжилося зростання популярності соціальних мереж («В Контакте», «Одноклассники», Facebook) та інших інтернет-активностей (YouTube, Skype, Google, «інтернет-магазин»). Також українці цікавилися фотографіями, погодою, іграми, автомобілями і, вже традиційно для України, результатами виборів.

Подією року став «Казантип», також до топ-10 подій увійшов Податковий кодекс, який останнім часом дуже схвилював багатьох жителів України. Американська співачка Lady Gaga підкорила своєю творчістю українців і стала Персоною року.

Інтернет-культура подарувала користувачам такі поняття як «ололо», «кеп», «медвєдєв шмель» тощо. Покупки в цьому році найчастіше визначала аномальна погода: рейтинг очолив вентилятор, а гумові чоботи відстали від нього лише на дві позиції.

Уже другий рік поспіль українки шукають відповіді на два питання: «Чому я дурна?» і «Чому чоловіки зраджують?» Однак у відносинах між чоловіками і жінками є й позитивна тенденція – питання «Коли можна завагітніти?» було дуже популярним, пише «Дзеркало тижня».

Найпопулярніші запити року:

1. фото

2. погода

3. в контакті

4. ігри

5. нокіа

6. перекладач

7. mail.ru

8. картинки

9. однокласники

10. авто

Найбільш швидкозростаючі запити:

1. vkontаkte.ru

2. статуси

3. аватар

4. ютуб

5. результати виборів

6. гугл

7. facebook

8. скайп

9. інтернет-магазин

10. купальники-2010

Людина року:

Категорія: Суспільство | Переглядів: 854 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

У черговій порції документів Wikileaks Україна згадується в числі кількох пострадянських держав, які викликали невдоволення своїми операціями на ринку озброєнь.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі посиланням на Guardian.

З дипломатичних депеш американських посольств випливає, що США намагалися втрутитися у понад десяток міжнародних оборудок із продажу зброї, фігурантами яких були Україна, Болгарія, Вірменія і Китай.

У випадку кожної країни наводяться конкретні приклади лобіювання США окремих урядів щодо конкретних оборудок, які викликали застереження американців.

Guardian пише, що у листопаді 2009 року, коли в Києві велися переговори між Україною і США щодо нерозповсюдження зброї, помічник держсекретаря Ванн Ван Діпен висловлював невдоволення продажем Ірану техніки, яка могла бути використана для виготовлення балістичних ракет.

Американський урядовець дорікнув також Україні за те, що в серпні 2009 року компанія Укрспецекспорт відправила у Бірму партію комплектуючих складових для бронетранспортерів, автоматичні гранатомети, протитанкові ракети точного наведення і танкові кулемети.

Ван Діпен сказав, що українську зброю продали незважаючи на запевнення, надані урядові США, в тому, що після 2008 Україна не експортуватиме озброєння репресивній військовій диктатурі Бірми.

Крім того, у депеші Ван Діпена, яка повністю розміщена на сайті Ibn.live, сказано, що судно "Фаїна", захоплене сомалійськими піратами, перевозило зброю, призначену для Південного Судану.

При цьому заступник гендиректора "Укрспецсервісу" Валерій Лисенко стверджував, що танки Т-72, які перевозила "Фаїна", призначені для Кенії і Україна не експортує зброю до Південного Судану.

Як відомо, у 2008 році, коли сомалійські пірати захопили ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 678 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)


Україна і Єгипет підписали угоду про безвізові поїздки громадян, які користуються дипломатичними, службовими або спеціальними паспортами. Документ був підписаний сьогодні в Києві під час зустрічі міністрів закордонних справ двох держав Костянтина Грищенка і Ахмеда Абуль-Гейта.

Про це у вівторок, 7 грудня, повідомляє прес-служба МЗС.

Також у ході переговорів сторони особливу увагу приділили подальшому розвитку співпраці у торговельно-економічній, паливно-енергетичній, аерокосмічій, культурно-гуманітарній, туристичній та консульській сферах.

Окрім того, глави зовнішньополітичних відомств двох держав обговорили підготовку візитів до України Президента і голови Народних Зборів (Парламенту) Єгипту.


Джерело: Дзеркало тижня

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 690 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com