Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2010 » Липень » 21
5 липня цього року Державною екологічною інспекцією в Львівській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Пустомитівським міським житлово-комунальним підприємством при експлуатації сміттєзвалища міста Пустомити. Про це повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області.

За результатами перевірки держінспекторами виявлено, що на Пустомитівському міському сміттєзвалищі проводиться бездозвільне та безлімітне розміщення відходів, що є порушенням ст. 32 Закону України «Про відходи».

Відсутня система захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження фільтрату, що є порушенням ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Також не вирішується питання утилізації фільтрату, відсутні спостережні свердловини та система моніторингу за станом забруднення підземних вод та ґрунтів, моніторинг впливу сміттєзвалища на навколишнє природне середовище не здійснюється, що свідчить про порушення ст. 22 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»,ст. 29 Закону України «Про відходи».

По міському сміттєзвалищі не розроблений проект рекультивації, що є порушеннямст. 166 ЗКУ та ст. 52 ЗУ «Про охорону земель».

Слід відзначити, що Пустомитівське міське житлово-комунальне підприємство систематично порушує правила експлуатації сміттєзвалища. Пустомитівською міською радою та комунальним підприємством на сьогодні день не вжито заходи реагування для впорядкування території міського сміттєзвалища та одержання проектно-технічної документації.

Держінспекторами складено протокол про адміністративні правопорушення на директора Пустомитівського міського житлово-комунального підприємства Кравця С. М., буде винесено постанову про накладення адміністративного штрафу, та поставлено питання щодо відповідності займаній посаді керівника Пустомитівського міського ЖКП.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 811 | Додав: zhyvchek | Дата: 21.07.2010 | Коментарі (1)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com