Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2010 » Липень » 07
Голова Пустомитівської РДА Львівщини одержав перше розпорядження: провести ревізію земельних рішень своїх попередниківщодо їх законності, а саме земельних рішень. Про це повідомив голова Львівської ОДА Василь Горбаль під час представлення нового голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка. Представлення відбулося сьогодні, 6 липня, о 8.30.
На фото - голова Львівської ОДА Василь Горбаль, голова Пустомитівської РДА Ігор Чопко, голова Пустомитівської райради Ярослав Дробот, заступник голови Пустомитівської РДА Володимир Шуркало

Василь Горбаль зазначив, що зловживання із земельними ресурсами є найбільш характерними для Львівщини. Зокрема, значна частина скарг, які надходять до нього, стосуються саме земельних конфліктів. З цього погляду найбільш конфліктогенними є два райони області - Пустомитівський (прильвівський)  та Сколівський (туристичний).

За словами голови області, інвестиційна привабливість цих районів є підгрунттям для земельної корупції. Зокрема, Василь Горбаль повідомив, що за останній час у Пустомитівському районі зафіксовано 230 випадків зміни цільового використання земельних ділянок. А це один із найпоширеніших, умовно легальних способів земельного шахрайства. 

Інша проблема - запровадити в області належний земельний кадастр. Тут важливо визначити межі лісів, адже деякі колись сільськогосподарські землі тепер швидше нагадують ліси. 

Також Василь Горбаль високо оцінив промисловий потенціал району. А саме, серед 9 міст обласного значення та 20 районів на Пустомитівський припадає 7,3% промислового виробництва - друга позиція після Дрогобиччини.

Воднораз Василь Горбаль висловився і за те, щоб ключові призначення у районі погоджувалися із головами РДА і райради, щоб голова РДА мав право призначати собі заступників, а не одержувати їх з Києва. Щоб не було так, як тепер у Пустомитах, де  призначили керівником управління Держкомзему якогось чоловіка з Києва, якого ніхто не знає і не бачить.                               & ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 3218 | Додав: zhyvchek | Дата: 07.07.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com