Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Травень » 31

Не секрет, що головами РДА сьогодні на Львівщині працюють представники «помаранчевих» сил, яких на ці посади призначив колишній Президент України Віктор Ющенко. Проте мало хто знає, що голова Пустомитівської РДА Роман Фольтович, який призначений на цю посаду 29 грудня 2009 року, є членом Партії регіонів.

Його призначення погодив екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть й указ про призначення підписав Ющенко, хоча у 2005 році той же Ющенко звільнив Романа Фольтовича з керівника Мостиської РДА. До слова, Фольтович працював у цьому районі з 1997 року і там, мабуть, зараз не знайдеться людини, яка скаже про цього чоловіка «криве слово».
– Розкажіть про історію Вашого призначення на посаду голови Пустомитівської РДА, а також про свою роботу у цей непростий час…
– Почну із того, що загальна процедура призначення на державну службу є досить тривалою, адже потрібно пройти погодження в Кабінеті Міністрів. Але все пройшло досить швидко і вже практично 30 грудня приступив до виконання своїх обов’язків.
Можна сказати, що одразу потрапив у екстрім: наближалися вибори Президента України, які несуть велику відповідальність. Основне завдання, яке ставиться у такий період: не допустити жодних зловживань та надзвичайних ситуацій. Богу дякувати, на виборах переміг наш кандидат у Президенти та Партія регіонів зокрема, членом якої я є.
Я належу до когорти тих людей, які ніколи не змінювали своїх політичних уподобань. Навіть, попри те, що у Галичині усі підтримували іншого кандидата, я вступив у Партію регіонів і завжди відкрито про це говорив.
Окремо хочу сказати, що щиро вдячний голові Львівської обласної організації Партії регіонів Петру Писарчуку, який мене підтримав.
Зараз на Львівщині іде процес формування нового складу органів виконавчої влади, яким займається голова Львівської ОДА Василь Горбаль. Найближчим часом буде прийняте рішення і по нашому району. Яким би це рішення не було, воно буде правильним.
– У вас є великий досвід керування Мостиським районом. Що за цей час вдалося зробити і які плани щодо розвитку Пустомитівського району?
– Я керував Мостиським районом у 1997-2005 роках. Останній раз, коли приїжджав у район, люди просили повернутися назад. Не хочу критикувати голову району, проте є такі справи, які за 5 років мали бути зроблені. До прикладу, у районі залишилося збудувати одну школу, потріб ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 890 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 845 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Щодо реформи місцевого самоврядування
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 721 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

 13-17 травня 2010 року в с.Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської області молоді християнські демократи з усієї України проходили навчальний тренінг-семінар на тему: «Цінності християнської демократії». Тренінг проводив доктор Норберт Нойхаус, автор книжки «Цінності християнської демократії», відомий лектор, громадський діяч, представник Фонду Роберта Шумана в Україні та Молдові.

Метою тренінгу було ґрунтовно теоретично підготувати актив «Християнсько-Демократичного Союзу Молоді» до проведення таких тренінгів та семінарів у себе в областях, обмін досвідом у впровадженні християнських цінностей в повсякденне життя на прикладі країн Європейського Союзу.

Християнських демократів на чолі з їхнім Головою, Олександром Куриленком гостинно прийняла церковна громада, на час навчання було створено всі умови для плідної роботи та відпочинку.

Львівську обласну організацію «Християнсько-Демократичного Союзу Молоді» представляв її Голова – Станіслав Соха, а також Голови Пустомитівського та Сихівського районних осередків – Андрій Жидачек та Павло Попович.

Основними темами, які розглядали під час тренінгу були політика в християнському розумінні, свобода, субсидіарність і солідарність як основні принципи християнської демократії, питання загального блага, соціальної ринкової економіки, глобалізації, корупції, власності, змісту і суті праці, терпимості, етики, стабільного розвитку суспільства.

Ноберт Нойхаус був дуже задоволений проведеним тренінгом, запросив кількох найактивніших молодих християнських демократів влітку відвідати Німеччину, зокрема місто Трієр, для того щоб побачити як втілюються християнські принципи на практиці.

... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1291 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Під час цьогорічної кампанії декларування доходів громадян ДПІ у Пустомитівському районі приділила велику увагу проведенню інформаційної та роз’яснювальної роботи, створенню належних умов для приймання декларацій та отримання громадянами консультацій.

Станом на 14 травня 2010 року задекларували доходи, отримані протягом 2009 року, 1016 громадян, з них 329 декларації подано тими громадянами, що зобов’язані були виконати конституційний обов'язок, зокрема:

30 громадян – резидентів, які отримали іноземні доходи,

23 – отримали інвестиційний прибуток,

18 – доходи від здачі в найм нерухомого майна,

153 – від продажу рухомого майна,

28 – від продажу нерухомого майна,

67 – від отримання спадщини.

Ще 686 громадян подали декларації, щоб скористатися податковим кредитом. Серед декларантів Пустомитівщини є двоє громадян, котрі задекларували доходи більше одного мільйона гривень.

Наразі проведено 970 остаточних перерахунків, внаслідок яких підлягає поверненню з бюджету 389 тис. грн. 676 громадянам, також 234 громадянам нараховано до сплати 207,9 тис. грн. податку з доходів.

ДПІ у Пустомитівському районі нагадує, що громадяни мають право до кінця 2010 року подавати декларації за минулий рік з метою отримання податкового кредиту.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 765 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Одним із основних завдань, яке стоїть перед податковими органами нашої країни, є робота з великими платниками податків, адже саме вони є тією складовою, яка є основним наповнювачем бюджетів всіх рівнів, взірцем для інших платників податків, стимулом для розвитку бізнесу в Україні іншими суб’єктами господарювання.

З метою удосконалення податкового супроводження великих платників податків, проведення цілеспрямованої роботи, направленої на поліпшення адміністрування пода

тків, зборів (обов’язкових платежів), підвищення рівня добровільної сплати, налагодження партнерських відносин з платниками податків, у ДПІ у Пустомитівському районі відбулося засідання "круглого столу" за участі представників бюджетоутворюючих підприємств району.

З початку 2010 року постійно проводилась робота серед суб’єктів підприємницької діяльності, направлена на забезпечення своєчасної сплати податків, недопущення виникнення податкового боргу, неприпустимість зменшення податкового навантаження, – це і проведення семінарів, і підготовка друкованої продукції спеціальної тематики для ВПП, проведення індивідуальних консультацій для бухгалтерів зазначеної категорії підприємств тощо.

Під час "круглого столу" начальник інспекції, заступники начальника висловили слова подяки представникам бюджетоутворюючих підприємств району за активну життєву позицію їх керівництва, яке в часи кризи знаходить можливі ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 789 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

15-16 травня 2010 року у м. Пустомити відбувся ІІ Міжнародний шаховий турнір «Травневий дебют-2010». У змаганнях взяв участь 91 учасник з різних районів Львівської області, а саме – зі Львова, Пустомит, Дрогобича, Стрия, Бродів, Жовкви, Новояворівська, а також гості з Республіки Польща. Про це у коментарі «Гал-інфо» розповів заступник директора СДЮШОР «Дебют» Антон Ромашов.

 

Змагання тривали два дні. У шахових поєдинках взяли участь підлітки та діти молодшого шкільного віку. Завдяки тому, що ігри відбувалися між гравцями різних розрядів, молодші отримали змогу добре повчитися, розповів Антон Ромашов.

 

Нагороди вручали за різними віковими категоріями та окремим командним заліком. Так, перше місце серед команд здобули господарі турніру – шахісти з Пустомит, які набрали 44,5 очка; друге місце посіла команда Франківського району м. Львова з 42 очками; третє місце – команда «Дебют» (м. Львів). Перше місце в особистому заліку посів Тарас Панчишин (м. Новояворівськ), друге місце – Андрій Варшко (м. Новояворівськ), третє місце – Юлія Савчук (м. Львів).

 

У змаганнях взяли участь чемпіони та призери Львівської області, учасники всеукраїнських шахових чемпіонатів. Організатори, своєю чергою, здивували всіх учасників турніру численними призами.

 

«Якщо такі змагання й надалі організовуватимуть на такому високому рівні, то у львів’ян з’явиться достойний конкурент, і «столиця шахів» зі Львова може попрямувати до району», - зауважив Антон Ромашов. «Спорт має отримувати належну підтримку з боку місцевої влади», - наголосив він.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 810 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

        Головний міліціонер Львівщини Михайло Цимбалюк побував із робочою поїздкою у Пустомитах. Тут він зустрівся із представниками місцевої влади, керівниками правоохоронних органів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Керманич міліції області провів у Пустомитівському райвідділку особистий прийом громадян. Поспілкуватися із начальником Главку прийшли і мешканці районного центру, і довколишніх сіл. Як правило, люди дякували місцевим правоохоронцям за роботу та професіоналізм. Чимало хороших слів прозвучало на адресу оперативників карного розшуку. 

Один із заявників розповів, що став жертвою крадіїв. Зловмисники проникли до його новобудови та винесли звідти майже всі цінні речі. Постраждалий звернувся за допомогою до правоохоронців. 

«Майже ніхто не вірив, що злочинців розшукають, - ділиться враженнями чоловік. – Але працівники міліції спрацювали дуже оперативно. І вже через деякий час затримали всіх учасників злочинної групи. Як виявилось згодом, злодії обікрали не одного мене, постраждало більше десяти людей».

Чоловік щиро дякував місцевим розшуківцям за те, що так швидко розкрили цей злочин і повернули йому викра ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1236 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com