Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Березень » 01

Тренерам і вихованцям дитячо-юнацьких шкіл «Юність» та «Надія» цьогоріч­ний Валентинів день запам'ятається як подвійне свято, веселе і радісне, багате на гарні враження і високі спортивні здобутки. Протягом двох вихідних, 13-14 лютого, в Родовищ про­ходив чемпіонат Львівської області з лижних гонок, учасниками яких були ко­манди дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортив­них відомств, товариств і клубів. У мальовничій Дідовій долині було, як ніко­ли о цій зимовій порі, бага­толюдне і гамірно, адже ко­манди прибули з чисельни­ми «групами підтримки» - із числа родичів і знайомих. Честь нашого району гідно відстояли юні вихо­ванці ДЮСШ «Юність» (ди­ректор Юрій Яремко), яка зайняла перше загальноко­мандне місце по чисель­ності учасників і за кількістю нагород, та ДЮСШ «Надія» ( директор Микола Торак). До речі, ко­манда «Надії» лише трохи поступилася ровесникам з «Юності», загалом висту­пила на гарному рівні, здо­була чимало призових місць. По завершенні змагань, підбиваючи підсумки чем­піонату, Юрій Яремко по­хвалив найбільш наполег­ливих вихованців своєї школи і особливо відзначив переможців. У їх числі Олександр Ченікало (І місце, 10 км), Василь Кошик (II місце, 10 кк), Богдан Добранський (І місце, 7,5 км), Михайло Малинчак (Імісце, 5 км), Аня Тріфонова (І місце, 5 км).

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 765 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

 З ініціативи відділу у спра­вах сімї, молоді та спорту РДА у приміщенні районної ради відбулася робоча зустріч із ба­гатодітними матерями – член кинями районного осередку ба­гатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина». У нараді взя­ли участь представники облас­ного управління у справах сім'ї, молоді та спорту А.Добрянський та В.Деркач, а також члени проводу РО НРУ. На спільному засіданні було порушено та обговорено най­важливіші соціальні питання, якими опікується відділ у спра­вах сімї, молоді та спорту. Йшло­ся, зокрема, про присвоєння по­чесного звання «Матері-героїні» багатодітним матерям, оздоровлення дітей пільгових категорій (діти-сироти, інвалі­ди, малозабезпечені, обдаро­вані), а також про надання пільг багатодітним сім'ям на оплату світла, газу та комунальних послуг відповідно до Закону Украї­ни, прийнятого ще у травні 2009 року. Начальник відділу у спра­вах сімї, молоді та спорту РДА Леонід Двойченков розповів учасникам наради, що у секторі нагород Львівської ОДА знахо­диться уже близько 350 справ про присвоєння почесного зван­ня «Матері-героїні» жінкам з на­шого району. Однак через складну процедуру справи розгляда­ються повільно і наразі лише чотирьом жінкам присвоєно це звання, а виплата грошей затяг­нулася до сьогоднішнього часу. - Проте є надія, що невдовзі це питання буде вирішене, адже сектор нагород Львівської ОДА усі справи уже надіслав у сек­ретаріат Президента України, - зазначив Леонід Васильович. Що стосується оздоровлен­ня дітей, то 2009 року на наш район було виділено значно більше путівок, ніж у попередні роки (зокрема в МДЦ «Артек» їздили 24 дитини). Ця позитив­на тенденція зберігається і цьогоріч. Так, уже у лютому ц.р. 10 дітей-сиріт та дітей позбавле­них батьківського піклування, оздоровлюється у МДЦ «Артек». Заступник начальника уп­равління А.Добранський пояс­нив причини затримки із надан­ням пільг на комунальні послу­ги для багатодітних сімей - у зв'язку із відсутністю держав­ного бюджету на 2010 рік, а та­кож обговорив із багатодітними матерями їхні проблеми та шляхи вирішення. Свою підтримку багатодітним мате­рям у вирішенні окремих пи­тань запропонували і присутні у залі представники РО НРУ. Вони домовилися про співпра­цю із районним осередком ба­гатодітних сімей «Щаслива ро­дина».               ... Читати далі »

Переглядів: 788 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Без зволікали спокійно роз­почалась 38-ма чергова сесія районної ради. Депутати розг­лянули і затвердили порядок денний. Ознайомились з депу­татськими запитами і прийня­ли відповідні рішення. Взяла за живе народних об­ранців проблема, яку порушив Ярослав Кіндзер щодо роботи пересувної пошти на автомобілі. У людей виникають не­зручності із ліквідацією поштових відділень. Тому одноголос­не було прийнято звернення до керівника обласної «Укрпошти» з вимогою відновити роботу і в майбутньому так не вчиняти. Внесено зміни до складу президії районної ради, лави якої поповнив нинішній голова райдержадміністрації Роман Іванович Фольтович. У своєму виступі він подякував за вияв­лену довіру і сказав, що мину­лого року район спрацював не­погано, але і на нього вплинула світова криза та нестабільна політична ситуація в країні. При тому затримок із виплатою зарплат не було. У цьому році особливу увагу звертатиме на наповнення місцевого бюдже­ту, контроль по недоїмках, підтримку малого і середнього бізнесу, великих підприємств, розвиток сільського господар­ства, залучення інвесторів, підготовку до Євро-2012. Пріо­ритетними також вважатиме питання реформування меди­цини, освіти, культури. Також висловився затісну співпрацю у вирішенні проблем з район­ною радою, депутатським кор­пусом, міським, селищним, сільськими головами. - Лише спільними діями можемо досягти успіхів і Пустомитівщина займе гідне місце серед районів області, - відзна­чив Роман Іванович. - Підтри­мую діловий дух, який існує в районній раді і на сесіях. Відповів і на запитання де­путатів. Після обговорення було затверджено звіт районної державної адміністрації про виконання районного бюдже­ту Пустомитівщини за січень- грудень 2009 року по доходах в сумі 175931,7 тисяч гривень і по видатках в сумі 168965, 9 тис. гривень. У зв'язку з неприйняттям районною радою рішення «Про районний бюджет Пустомитівського району на 2010 рік» депутати виступили за належ­не використання коштів і за­безпечення проведення в пер­шочерговому порядку розра­хунків за захищеними видат­ками загального фонду район­ного бюджету, не приймати у першому кварталі власних рішень щодо збільшення чи­сельності працівників, підпо­рядкованих бюджетним уста­новам, мінімізувати витрати на службові відрядження шляхом визначення оптимальної їх кількості доцільності та інше. Затверджено програми: розвитку агропромисловог ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 849 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Полакомився на порося З позовною заявою звернулася 23 лютого ц. р. до правоохо­ронців району 55- річна львів'янка громадянка В. і повідомила що з підсобного господарства дачного кооперативу «Колосок», що в с. Ковирі, щезло порося. Міліціянти почали пошуки, їм вда­лося затримати злодія, який, мабуть, любить свинину, або ж спо­дівався виторгувати за вкрадене порося гроші. Ним виявився гр. М. 1961 р. н., львів'янин, безробітний, який вже відбував покарання в місцях позбавлен­ня волі.
 
Зять - забіяка Не відаємо, чим завинила старенька 89-річна теща, громадянка І., мешканка с. Зимна Вода, перед своїм войовничим зятем, коли той недільного дня накинувся на неї з кулака­ми. І не на жарт, жінка з травмами потрапила до однієї з львівських лікарень. Лікарі констатували в неї струс головного мозку, закритий перелом шийки плечової кістки, а також ліктя. За хуліганські витівки доведеться зятеві-забіяці відповідати перед зако­ном.
 
Звалище іномарок Нещодавно один із інспекторів розшуку обласного ВДАІ під час перевірки у с. Горо-диславичі випадково натрапив на цікаву знахідку - звалище іномарок. З'ясувалось, що власник одного з обійсть 30-річний гр. Г., мешканець м. Львова, влаштував тут чималий склад техніки: 16 автівок із врізаними номерами кузовів. Віднайшовся на цьому подвір'ї й «Форд Скорпіо» з ідентичним номером, що перебуває у розшуку Управління СБУ у Львівській області. Триває розслідування.                                                                                     Люба БЕРЕЖНА
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1046 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com