Субота, 27.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Жовтень » 22
Психолог Ричард Вайзман з університету Хартфордшира (University of Hertfordshire) створив найбільш розслаблюючу кімнату в світі, яка здатна розслабити навіть ту людину, яка постійно страждає від стресу. 
The most relaxing room - це мультимедіапростір, який, за словами вченого, здатний принести спокій людині, що постійно страждає від стресу, оскільки для створення обстановки максимальної релаксації були використані останні дані про людське сприйняття.  

Ричард Вайзман використовував у розслаблюючій кімнаті м'які мати, подушки під голову із запахом лаванди, зелене м'яке підсвічування внизу і чисте штучне блакитне небо зверху.  

Крім того, за замовленням Вайзмана, професор Тім Блінко з університету Хартфордшира написав спеціальну розслаблюючу музику, яка повинна лунати під час 15-хвилинного сеансу в кімнаті. Відомо, що дана мелодія має повільний незмінний ритм низьких нот, а прикрашена ця композиція соло сопрано і тибетськими чашками, що співають.

"Приглушене зелене світло збільшує виробництво допаміну в мозку і дає заспокійливий ефект. Блакитне небо допомагає спрямувати увагу всередину і відволікає від щоденного стресу, - говорить психолог.  

Свою роботу Вайзман презентував на виставці досягнень дослідницького інституту здоров'я і людини університету Хартфордшира - Health Showcase, яка проходить з 21 по 24 жовтня. У рамках цього заходу найбільш розслаблююча кімната в світі буде відкрита для всіх бажаючих.  

Слід зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) також б'є на сполох, оскільки, на думку експертів, до 2020 року депресія вийде на друге місце серед причин інвалідності й смертності людей у всьому світі.  

Згідно з даними ВООЗ, депресія частіше за інші хвороби призводитиме до смертельного результату. До того ж вона часто провокує розвиток хвороб внутрішніх органів, схильність до алкоголю і наркотиків.

Категорія: Технології | Переглядів: 992 | Додав: beowulf | Дата: 22.10.2008 | Коментарі (0)

У вівторок, 21 жовтня, відбувся матч третього туру Ліги Чемпіонів між київським Динамо і португальським Порту. Це сталося. Ми чекали цього, сподівалися і вірили. Закінчився трирічний період без перемог. Скажемо "Ні!" антирекордам. Ліга Чемпіонів. Група G. 3-й турПорту - Динамо (Київ) - 0:1

Гол: Алієв (28)

Попередження: Роландо (66) - Несмачний (33)

Порту. Стадіон Драгао. Початок матчу: 21.45

Арбітр: Тер'є Хауге (Норвегія)



Категорія: Спорт | Переглядів: 972 | Додав: beowulf | Дата: 22.10.2008 | Коментарі (1)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com