Субота, 27.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Серпень » 27
Сьогодні ввечері, 27 серпня, відкривається міжнародний Венеціанський кінофестиваль. Він триватиме до 6 вересня, впродовж фестивалю відбудуться прем'єрні покази 49 художніх фільмів і допрем’єрний показ ще п'яти.
Цього року в офіційній конкурсній програмі 65-го Венеціанського кінобіеннале 21 фільм.

Серед них - фільм Такеши Кітано Ахіллес і черепаха, Даррен Аронофскі Борець, Кетрін Бігелоу Володар бурі, Пупи Аваті Il Papa di Giovanna, Барбе Шредер Inju, la bete dans l'ombre, Паперовий солдат Олексія Герман-молодшого.

В основній програмі опинилися також два мультфільми, обидва японські: Sky Crawlers Ошиі Мамору (автора культової Примари в збруї) і Рибка Поньо Хаяо Міядзакі, лауреата Оскара, берлінського Золотого ведмедя і венеціанського Золотого лева 

Журі фестивалю очолює німець Вім Вендерс. 

Як раніше повідомляв художній директор фестивалю Марк Мюллер, особливе місце на кінофестивалі займе комедія.

Кінофестиваль відкриється позаконкурсним показом фільму братів Коенів Спалити після прочитання.

Цього року церемонію відкриття і закриття проведе російська акторка Ксенія Раппопорт. У 2007 році головна роль у фільмі Джузеппе Торнаторе Незнайомка принесла їй любов європейської публіки і статуетку Давід ді Донателло за найкращу головну жіночу роль.

Як завжди, цікавість представників міжнародної преси і широкої публіки буде прикута до урочистої ходи червоним килимом зірок світового кінематографа. Цього року гостями фестивалю стануть Джордж Клуні, Бред Пітт, Джон Малкович, Тильда Свінтон.

З нагоди відкриття фестивалю, пізно ввечері у середу на одному з пляжів Венеції відбудеться вечірка, на яку завітають 1,2 тисячі гостей.

У другий день кінофестивалю, 28 серпня, відбудеться урочиста церемонія закладення першого каменю нового Палацу Кіно, який, за задумом організаторів заходу, зможе прийняти гостей кінофестивалю 2011 року.

За матеріалами Lenta.ru, РИА Новости



Категорія: Світ | Переглядів: 1035 | Додав: beowulf | Дата: 27.08.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com