Субота, 27.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Липень » 28
Львіщина, на відміну від Івано-Франківщини та Чернівецької області, зазнала лиха порівняно не дуже. Однак там прорвало дамбу на Дністрі і висока вода по вуха залила село Гірське в Миколаївському районі. Люди всю ніч рятували худобу та крам. Мешканець Гірського Іван Ярема, розповідає - повінь насувалася ще із суботи, але цієї ночі вода почала підніматися дуже швидко. Тому врятувати майно вдалося не усім.

Чоловік: "Вчора друга година ночі, то вже все, то тіво крайні хати що є в Гірському вже затоплені... так що люди вже худобу хто, що мав, все по родині, бульбу викопали все по родині поносили".

Ще учора усі дороги до села Гірське були затоплені, сьогодні з одного боку від населеного пункту вода зійшла, проте з іншого село затоплює і далі. Зараз у воді кількасот дворів та близько 200 гектарів сінокосів. В епіцентрі повені вода сягає півтора метра. А з одного краю села до іншого можна проїхати лише кіньми, або переплисти човном.

Жінка: "Я не можу говорити бо вже бульби немаю навіть на зупу. Всі городи затоплені і сама жию в хаті і все втопило і живи як хочеш".

Вода прорвала дамбу, яка захищає село. Тому селяни і рятувальники розкопують її, щоби встигнути спустити воду. Інакше вода заллє усе село. Вже зараз у штучному озері глибина сягає трьох метрів.

Чоловік: "А що робити мус копати, то вже дві години, другий день, то неможливо, тверда земля".

Чоловік: "Наше село затоплює, там решта дамба йде там урвало дамбу і вона сюди спинилася і все, тут мусе робити бо інакше попливе село, тут мусе робити хоть би не хотів".

Селяни на сьогодні прокопали близько п'ятдесяти метрів земляного валу, кажуть готуються ночувати на дахах. Утім на іншому березі залитого поля у селі Малі Липиці ситуація ще гірша, туди можна дістатися лише човном. Але, незважаючи на це, не всі люди, які там мешкають, погодилися на евакуацію. Працівники МНС кажуть, що їм підвозять хліб та воду.

Валентин Дорофеєв, начальник оперативно-координаційного центру ГУ МНСУ у Львівській області: "Тих п'ять чоловік вони не хочуть евакуюватись, вони сидять, підняли речі, там десь до метра в них води, ну будемо надіятися, що все ж вдасця нам більше прорубати ту дамбу і вода буде спадати".

Фахівці кажуть, вода зійде не раніше ніж за два тижні, але й потім жити у затоплених селах буде нелегко. Криниці вже забруднені, хати мокрі, провізія знищена. Люди бідкаються, що компенсація ніколи раніше ще не покривала завданих пові ... Читати далі »

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1190 | Додав: Vova | Дата: 28.07.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com