Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2008 » Травень » 28

Цього року олімпійський дух став лейтмотивом Чемпіонату з комп'ютерних ігр World Cyber Games, генеральним спонсором якого виступає компанія Samsung Electronіcs. За аналогією з Естафетою Олімпійського вогню - однією із самих яскравих подій олімпійського руху - напередодні національних відбіркових кібертурнірів по всьому світу пройде Естафета вогню WCG-2008.

Оскільки Всесвітні кіберігри - це змагання, засновані на комп'ютерних дисциплінах, то вогонь було вирішено зробити цифровим і пронести його за допомогою безпроводових технологій 12 містами світу. Естафета стартувала в Сіэтлі, де відбувся торішній Гранд-фінал змагань. Потім на Естафету чекають Сеул, Окленд, Сінгапур, Москва, Київ, Рим, Париж, Богота, Сан-Паулу, Мехіко, а завершиться маршрут у Кельні, де восени триватиме Гранд-фінал WCG.

Україна не випадково виявилася серед країн, в яких пройде Естафета. У такий спосіб організатори World Cyber Games відзначили досягнення українських кіберспортсменів на міжнародній арені, а також безперечний авторитет, який наша країна завоювала на цих престижних змаганнях. Окрім того, важливу роль зіграли популярність WCG в Україні й традиційно високий рівень організації національних відбіркових турнірів у нашій державі.

Урочиста церемонія передачі цифрового вогню WCG між Москвою та Києвом відбулася 26 травня. На ній було організовано телеміст, в якому брали участь факелоносці WCG - Михайло Новопашин від України й Алан Єнілєєв від Росії. Вогонь був переданий у вигляді ММS, а роль факела зіграв смартфон Samsung G810. Присутні глядачі могли, активувавши у своїх телефонах Bluetooth, отримати на них заставку з цифровим вогнем водночас із церемонією «запалювання». Вогонь також був «запалений» і на українському сайті WCG. Там він буде «горіти» до початку наступного етапу Естафети - передачі вогню з Києва до Рима, символізуючи дух суперництва й постійне прагнення до досконалості.

В якості почесного гостя на церемонії був присутній президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. «Просувати в рамках Всесвітніх кіберігр олімпійські принципи - прекрасне рішення, - зазначив Сергій Назарович. - Я вважаю, що будь-який спорт, навіть віртуальний, повинен відповідати олімпійським цінностям єдності, самовдосконалення та поваги етичних принципів».

Михайло Hot Новопашин, факелоносець з української сторони, - кількаразовий кіберчемпіон України з WarCraft і один із самих титуловани ... Читати далі »

Переглядів: 1019 | Додав: -=R@fNeck=- | Дата: 28.05.2008 | Коментарі (5)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com