Четвер, 25.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2008 » Березень » 25
Компанія Nokia і Кембріджський університет представили на нью-йоркській виставці "Дизайн і гнучкий розум" нанотехнологічну концепцію мобільного пристрою Morph, який можна розтягувати і згинати. Над Morph працювали 10 інженерів Nokia і 25 дослідників з Кембріджа.

Користувач, наприклад, може використовувати Morph як клавіатуру, а потім зігнути і носити як браслет, який передає мобільні дзвінки на гарнітуру. Крім того, Morph при необхідності уміє перетворюватися на музичний плеєр і інші пристрої.

Цікаво, що при перетвореннях Morph залишається майже повністю напівпрозорим, а практично вся поверхня пристрою є, судячи з зображень, сенсорним дисплеєм.



Передбачається, що елементи Morph упроваджуватимуться в мобільні пристрої протягом найближчих семи років, причому спочатку - в найдорожчі моделі.

Категорія: Технології | Переглядів: 1275 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Група хакерів Cult of the Dead Cow (CDC) представила програму Goolag Scanner, яка дозволяє перевіряти сайти на наявність вразливостей за допомогою Google, повідомляє PC World. Goolag Scanner відноситься до розряду програмного забезпечення з відкритим кодом, має простий графічний інтерфейс, і розповсюджується безкоштовно.

Виявлені вразливості відображаються у вигляді посилань, які можна активувати у вікні браузера. Таким чином можуть бути викрадені паролі і інша конфіденційна інформація. На випробуваннях сканера представники CDC виявили декілька значних вразливостей на сайтах Північної Америки, Європи і Близького Сходу.

Один з членів CDC наголосив, що інтернет є "кошмарною платформою" з точки зору безпеки. Він порекомендував усім веб-мастерам скористатися Goolag Scanner, поки це не зробили зловмисники.

CDC давно працює у області IT-безпеки. Найвідомішим продуктом CDC є створена десять років тому програма віддаленого адміністрування Back Orifice, що працює під управлінням Windows.

Категорія: Технології | Переглядів: 1088 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

20 березня в Києві в результаті великої дорожньо-транспортної пригоди на проспекті Науки, за попередніми даними, одна людина загинула, троє одержали важкі поранення.

Про це УНІАН повідомили в столичному управлінні ДАІ.

За інформацією Державтоінспекції, ДТП відбулося близько 17.00.

Про подробиці ДТП повідомляє "Друга Смуга": у вечірню годину-пік КамАЗ, у якого відмовили гальма, розгромив 12 (!) автомобілів.

Коли КамАЗ спускався до Столичного шосе, у нього з невідомої причини відмовили гальма. Першими на шляху фури опинилися Hyundai Sonata, Mazda3, Volkswagen Bora і Alfa Romeo 155. Намагаючись запобігти подальшим зіткненням, водій КамАЗа спробував загальмувати за допомогою бордюру. Але, на жаль, йому це не вдалося, і він в буквальному розумінні цього слова впечатав Ford Escort в бетонний відбійник! Наступною жертвою Камаза став легковик Mercedes Е-класу, який від потужного удару вилетів на узбіччя і перекинувся на дах! Але це був лише початок трагічного розвитку подій. Некерована вантажівка летіла далі і продовжувала крушити все на своєму шляху...



Розбивши 6 машин, вона зачепила ГАЗ-3110, який відкинуло в задній бампер фури Mercedes, що йшла попереду. Від удару остання розламалася на дві частини. Після «зустрічі» з легковиком і німецькою вантажівкою, КамАЗ врізався у ВАЗ-21099, що за інерцією проломив бетонну огорожу. Наступною жертвою стала вантажівка ЗІЛ – КамАЗ розвернув його на 90 градусів. Остаточним пунктом призначення КамАЗ стала ВАЗівська «шістка» - вона прийняла на себе найсильніший удар.



Саме у Ладі і загинула людина – пасажирка, яка сиділа попереду . Крім того, серйозно постраждав водій нещасного ВАЗа, його доставили в реанімацію. Також госпіталізували водіїв КамАЗа і легкового Mercedes.

На місце масштабних ДТП прибули: співробітники ДАІ і МНС, представники КМДА, пожежні машини і декілька карет швидкої допомоги. Приїхав і кран, якому належало прибрати залишки машин.

В результаті аварії було повністю перекрито рух на проспекті Науки (у бік Столичного шосе) і виїзд з боку Столичного шосе.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1332 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (4)

Одній з найкрасивіших жінок світу виповнюється 50, передає Первый канал. Кінозірка пройшла довгий шлях до слави. У юності вона декілька років працювала фотомоделю і добилася великої популярності в світі моди.

У кіно Стоун дебютувала 30 років тому: її помітив режисер Вуді Аллен і запропонував епізодичну роль у своєму фільмі. А на початку 90-х справжню славу актрисі приніс фільм "Основний інстинкт". З того часу вона зіграла в багатьох відомих фільмах, але зараз все більше часу присвячує сім`ї. Шерон Стоун виховує 3 прийомних дітей і активно займається доброчинністю.Фото Reuters



Категорія: Світ | Переглядів: 1308 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (2)

Незвичайний для цієї пори року в Нідерландах сильний снігопад спричинив серйозні проблеми на дорогах, повідомляють місцеві ЗМІ. Загальна довжина заторів на шляхах сягнула 888 кілометрів.

Між містами Роттердам і Бреда машини не рухалися на ділянці 40 кілометрів, між Роттердамом і Неймегеном - 35 кілометрів. У багатьох місцях рух транспорту зупинився на ділянках завдовжки 30 кілометрів.

Як передає РІА "Новости", негода призвела до численних аварій. Через ожеледицю на одному з мостів вантажівка в'їхала в огородження й кабіна водія зависла над річкою Маас. Водія довелося визволяти пожежникам.

Загальні збитки від сьогоднішніх заторів у Нідерландах оцінюють у 10 мільйонів євро. //фото Reuters

Переглядів: 1290 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

У злодія, що пограбував церкву, відняло ноги просто на місці злочину

У 39-річного безробітного, який у місті Жовква пограбував церкву Пресвятої Трійці 18 сторіччя, відмовили ноги на місці злочину.

Як повідомили ІТАР-ТАРС у ЦГЗ УВС Львівської області, злодій пробрався до храму вночі, розрізавши металеві ґрати на вікні. Він склав у сумку кілька стародавніх ікон, церковне начиння й гроші, зібрані парафіянами на ремонт будинку. Однак винести свою здобич далі церковного двору викрадачеві не вдалося - у нього зненацька віднялися ноги.

Просто на місці злочину злодія й застали вранці священик і парафіяни. Вони викликали міліцію й машину швидкої допомоги, яка відвезла зловмисника до районної лікарні.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1164 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (1)

У Греції стартувала естафета Олімпійського вогню

У Греції дали старт естафеті Олімпійського вогню XXIX літньої Олімпіади в Пекіні, передає РІА "Новости".

"Верховна жриця" Марія Навпліоту запалила смолоскип таеквондиста Александроса Ніколаїдіса, який стане першим факелоносцем Олімпіади. Смолоскип запалили на античному стадіоні Давньої Олімпії від вогню, принесеного з античного храму Гери.

Під час театралізованої церемонії на стародавньому стадіоні шестеро юнаків у туніках виконали танець за мотивами пентатлону - програми Олімпіад давнини, до якої входив біг, стрибки в довжину, боротьба, метання диска та списа.

Слідом за ними на стадіон, танцюючи, спустилася група з 21 "жриці" під акомпанемент ударних інструментів, що імітує античну музику. Останньою ввійшла "Верховна жриця" Марія Навпліоту, несучи в руках чашу із зображенням атлетів, у якій був Олімпійський вогонь. "Жриця" промовила молитву Аполлонові із проханням благословити полум’я Олімпійського смолоскипа, а також Зевсу, з проханням увінчати переможців священного змагання. Потім на стадіоні з’явився срібний призер Афін-2004 Александрос Ніколаїдіс зі смолоскипом естафети в руках. Він схилив коліно перед вівтарем і отримав від "жриці" вогонь.

Одна з наймолодших "жриць" випустила в небо білого голуба, а перший факелоносець розпочав біг, залишивши стадіон.

Естафета Олімпійського вогню пройде п’ятьма континентами, подолавши майже 140 тисяч кілометрів. Смолоскип пронесуть понад 20 тисяч людей. На території Греції естафета триватиме сім днів, у ній візьмуть участь 629 факелоносців, вогонь буде запалений на 29 вівтарях і подолає 1528 кілометрів. Вогонь передадуть 30 березня на церемонії в Афінах оргкомітету Пекінської олімпіади. //фото Reuters

Категорія: Спорт | Переглядів: 1247 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Ухвалення реального бюджету-2008 буде найефективнішим засобом боротьби з інфляцією - Президент

Президент України Віктор Ющенко наполягає, щоб уряд якнайшвидше розробив законопроект про внесення змін і доповнень до державного бюджету 2008 року.

На прес-конференції у Лівадії він зазначив, що ухвалення "реального бюджету 2008 року" буде найефективнішим засобом боротьби з інфляцією. Президент також звернув увагу на необхідність збалансування соціальних витрат.

Він наголосив, що уряд має розраховувати тільки на ті кошти, які можна отримати з бюджету. В.Ющенко вкотре нагадав, що нелогічно, коли дефіцит бюджету становить 2% ВВП при зростанні ВВП понад 7%. "Ми повинні проводити збалансованішу політику в цьому світі", - сказав глава держави, говорячи про те, що в усьому світі відбувається обвал фондових ринків і Україна не є виключенням. "Програма боротьби з інфляцією має бути більш амбіційною, ніж політика попередніх років", - сказав він.

Як передає "Інтерфакс-Україна", заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак також відзначив, що показник прожиткового мінімуму в держбюджеті-2008 уже відстає на 20 грн. від реального, тому його треба змінити.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1231 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Лідер НУ-НС без оптимізму дивиться на висування єдиного кандидата на посаду мера Києва

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко без оптимізму дивиться на процес висування єдиного кандидата на посаду Київського міського голови від демократичних сил.

"Станом на сьогодні у мене особисто оптимізму з цього приводу не надто багато, тому що як мінімум дві політичні сили з партій від демократичної коаліції заявили про те, що візьмуть участь у виборах мера Києва незалежно від якихось домовленостей", - сказав В.Кириленко на брифінгу у Львові, передає "Інтерфакс-Україна". На його думку, такий розвиток подій може ускладнити перемогу представників демократичної коаліції на виборах мера Києва, оскільки "їм доведеться боротися не тільки з чинним мером Черновецьким, але, напевно, насамперед, між собою".

Водночас, за його словами, програмою-мінімум на виборах має стати створення блоку не менше ніж із трьох політичних сил: НУ-НС, Блоку Кличка, які могли б разом з БЮТ сконцентрувати навколо себе виборців.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1227 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

На Львівщині бомж обікрав монастир

24 березня з монастиря св. Йосифа Римо-католицької церкви, що у Стрийському районі, злодій, розбивши вікно, викрав цифровий тюнер та цифровий фотоапарат, завдавши матеріальних збитків на 2 тис. грн.
Про це повідомили в обласному упаравлінні міліції.

Затриманий та притягується до відповідальності 56-річний без постійного місця проживання.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1269 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні соняшникова олія подешевшала на 15%, – Юлія Тимошенко

Усі великі виробники і постачальники соняшникової олії на сьогодні знизили ціну на 15%. Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні, 25 березня, на брифінгу.
"Ті жахливі явища інфляції, які з'явилися в 2007 році під час попереднього уряду, ми будемо крок за кроком протягом півроку ставити на свої місця", - запевнила вона.


Однак, на ринках Львівщини олія ще не подешевшала. В середньому за літр олії у Львові треба заплатити 15-16 грн.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1316 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Прокурор Львова з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, за матеріалами проведеної перевірки, порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем особами виправної колонії №30 у Львові за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України.
Встановлено, що службові особи колонії за грошову винагороду надали засудженому короткочасне побачення в кімнаті для довгострокових побачень установи.

Досудове слідство у кримінальній справі триває.




Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1320 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com