Неділя, 19.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Травень » 31 » Якщо добре працюєш, то партійність немає жодного значення, – голова Пустомитівської РДА
20:35
Якщо добре працюєш, то партійність немає жодного значення, – голова Пустомитівської РДА

Не секрет, що головами РДА сьогодні на Львівщині працюють представники «помаранчевих» сил, яких на ці посади призначив колишній Президент України Віктор Ющенко. Проте мало хто знає, що голова Пустомитівської РДА Роман Фольтович, який призначений на цю посаду 29 грудня 2009 року, є членом Партії регіонів.

Його призначення погодив екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть й указ про призначення підписав Ющенко, хоча у 2005 році той же Ющенко звільнив Романа Фольтовича з керівника Мостиської РДА. До слова, Фольтович працював у цьому районі з 1997 року і там, мабуть, зараз не знайдеться людини, яка скаже про цього чоловіка «криве слово».
– Розкажіть про історію Вашого призначення на посаду голови Пустомитівської РДА, а також про свою роботу у цей непростий час…
– Почну із того, що загальна процедура призначення на державну службу є досить тривалою, адже потрібно пройти погодження в Кабінеті Міністрів. Але все пройшло досить швидко і вже практично 30 грудня приступив до виконання своїх обов’язків.
Можна сказати, що одразу потрапив у екстрім: наближалися вибори Президента України, які несуть велику відповідальність. Основне завдання, яке ставиться у такий період: не допустити жодних зловживань та надзвичайних ситуацій. Богу дякувати, на виборах переміг наш кандидат у Президенти та Партія регіонів зокрема, членом якої я є.
Я належу до когорти тих людей, які ніколи не змінювали своїх політичних уподобань. Навіть, попри те, що у Галичині усі підтримували іншого кандидата, я вступив у Партію регіонів і завжди відкрито про це говорив.
Окремо хочу сказати, що щиро вдячний голові Львівської обласної організації Партії регіонів Петру Писарчуку, який мене підтримав.
Зараз на Львівщині іде процес формування нового складу органів виконавчої влади, яким займається голова Львівської ОДА Василь Горбаль. Найближчим часом буде прийняте рішення і по нашому району. Яким би це рішення не було, воно буде правильним.
– У вас є великий досвід керування Мостиським районом. Що за цей час вдалося зробити і які плани щодо розвитку Пустомитівського району?
– Я керував Мостиським районом у 1997-2005 роках. Останній раз, коли приїжджав у район, люди просили повернутися назад. Не хочу критикувати голову району, проте є такі справи, які за 5 років мали бути зроблені. До прикладу, у районі залишилося збудувати одну школу, потрібно було вирішити інші питання економічного характеру, котрі уже можна було вирішити. Але, на жаль, маємо те, що маємо.
За час мого перебування на посаді голови РДА, діяла спеціальна програма для Жовківського та Мостиського районів, які були визнані депресивними. Вона дала велику користь, адже було відремонтовано дуже багато шкіл, соціальних закладів та господарських об’єктів.
Тому люди просять повернутися, але мене призначили головою Пустомитівської РДА. За п’ять місяців я ознайомився з майже усіма проблемами та специфікою району й можу відверто сказати, що бачу і «плюси», і «мінуси». Важливо також, що бачу перспективу розвитку району і своєї роботи на цій посаді. Звичайно, для цього потрібно сформувати команду професіоналів, яка й буде виконувати поставлені завдання.
У районі є багато проблем, пов’язаних із сільським господарством, адже Пустомитівщина втратила свої показники розвитку овочевого напрямку, тваринництва. Крім того, є багато земель, які не використовуються.
Географічне розташування району дає можливість будувати підприємства з переробки продукції, зокрема м’яса. Вони будуть працювати прибутково, адже ринок збуту – обласний центр.
У найближчому майбутньому потрібно звернути увагу на розвиток садівництва. Початкові кроки у цих напрямках вже зроблені, а загалом – це об’єм робіт на декілька років.
– Які ще бачите можливості району, котрі зараз не використовуються?
– Знову ж таки, враховуючи географічне розташування району, окремим напрямком потрібно розвивати сільський туризм. Є туристи, які хочуть ходити не тільки по львівській бруківці, але й приїхати на свіже повітря у село. Потрібно розвивати рекреаційні зони району, оздоровчі та реабілітаційні центри.
Безумовно, потрібно інвестувати й у будівельну галузь, адже Львів активно будується, а профільних заводів, які були раніше у Львові, вже немає.
Вважаю, що потрібно подбати й про покращення стану соціально-культурного середовища району: галузь освіти, охорони здоров’я і культури. Потрібно планувати наперед й добре думати на перспективу.
Сьогодні розвиток району має трохи перекривлений характер, адже розвиваються тільки ті сільські ради, що розташовані біля Львова. А в інших справи не настільки добрі. Тому потрібно змістити економічний центр ваги у сторону більш депресивних сільських рад, де немає роботи і де у селах залишились переважно жінки.
Щоб усі ці плани втілити у життя, потрібно підтримка депутатського корпусу. Також не обійтися без підтримки партії, адже я єдиний на сьогодні голова РДА – член Партії регіонів. Сподіваюся, що до цих питань усі поставляться із розумінням: партія виявить довіру, а я з партією, яка перемогла на виборах, буду старатись допомогти людям й буду нести за це відповідальність.
– Ви згадали про районну раду. Помаранчева Пустомитівська рада йде назустріч ініціативам представника Партії регіонів?
– На сьогодні у Раді я не маю жодного спротиву, адже депутати – це живі люди, кожен з яких має своє бачення розвитку району.Якщо добре працюєш, то партійність немає жодного значення. Я з повагою ставлюся до їхніх політичних переконань, і вони повинні робити так само: керуватися професіоналізмом й потребами людей, котрі обрали їх в раду, а не політичними амбіціями.
У мене 8 років стажу державного службовця, щоб достойно керувати цим районом. Також «за плечима» тридцять років роботи керівником підприємства, на яку працювало 500 людей. У мене три освіти: юридична, економічна й інженер-механік.
– Для втілення таких планів потрібна надійна команда фахівців. У випадку вашого перепризначення у Пустомитівській РДА варто очікувати кадрових ротацій?
– На державну службу без професійної підготовки не потрапиш ніколи. Умови конкурсу такі: відповідна професійна підготовка, рівень освіти і стаж. Я кажу працівникам: «Ви працюйте, а я за певний час оціню, як ви виконуєте свої обов’язки». Ціню в людях, перш за все, дисциплінованість, ініціативність та наполегливість при виконанні доручень.
У даний час мені бракує двох заступників, адже один пішов на пенсію, а другий, через особисті проблеми, відсторонений без роботи. У певній мірі це ускладнює роботу районної адміністрації, яка повинна працювати системно.
– На вашу думку, на скільки теперішній губернатор Василь Горбаль, буде йти на співпрацю й допомагатиме вирішувати проблеми районів?
– Президент України Віктор Янукович поставив чіткі завдання. Серед них – боротьба з бюрократією, корупцією, вирішення соціальних питань. Усі завдання, поставлені Президентом, будуть виконуватися. Безперечно, будуть виконуватися і ті завдання, які ставитиме губернатор. Партія також буде ставити відповідні завдання й допомагатиме у їх виконанні і тут я надіюся на підтримку Петра Писарчука.
Розмовляв Олег Довганик.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 891 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com