Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Березень » 25 » ДОВІДКА ЩОДО СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В ПУСТОМИТІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ЛЮТИЙ 2011 РОКУ
15:38
ДОВІДКА ЩОДО СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В ПУСТОМИТІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ЛЮТИЙ 2011 РОКУ
Протягом лютого 2011 року масових зібрань та акцій з приводу діяльності Президента України та Кабінету Міністрів України на Пустомитівщині не спостерігалося.

10 лютого, з робочим візитом, в Пустомитівській райдержадміністрації побував представник Адміністрації Президента України, куратор Львівської області Володимир Бачигін, у супроводі начальника організаційного відділу апарату облдержадміністрації Віталія Зубка. В.Бачигін поспілкувався з керівництвом та працівниками райдержадміністрації, її структурних підрозділів, у т.ч. головою райдержадміністрації І.Чопком, поцікавився питаннями життєдіяльності органу виконавчої влади та оглянув умови праці державних службовців, зустрівся з керівництвом районної ради.

3 лютого районну раду відвідав голова обласної ради О.Панькевич. Керівник облради поспілкувався з керівництвом району, у т.ч. головою районної ради В.Бабієм, його заступником І.Мудрим, головою райдержадміністрації І.Чопком, депутатом обласної ради від Пустомитівщини Я.Мудрим та зустрівся з керівниками підприємств спільної комунальної власності територіальних громад області, провів особистий прийом керівників та представників органів місцевого самоврядування району, громадян.

16 лютого в смтирець відбулося поховання колишнього голови райдержадміністрації (1996-2004 роки), депутата районної ради першого, четвертого та шостого демократичних скликань - Мельника Мирона Михайловича.

За час його роботи на посаді голови райдержадміністрації, у районі відбулися вагомі зрушення у економічній та соціальній сферах. Було введено в експлуатацію 5 нових шкіл, вирішено проблему водопостачання мустомити, завершено реорганізацію сількогосподарських підприємств, погашено заборгованість із виплати заробітної плати працівників соціальної сфери. За високі показники в роботі та особистий внесок у розбудову незалежної України, Мельника Мирона Михайловича у 2001 році було нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Серед інших, на похороні були присутні родичі та близькі покійного, перший заступник голови облдержадміністрації М.Янків, голови Пустомитівських районних ради та держадміністрації В.Бабій та І.Чопко, їх заступники, депутати районної ради, колишні керівники райдержадміністрацій Львівщини, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб, керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районних служб.

24 лютого голова райдержадміністрації Ігор Чопко провів засідання Колегії райдержадміністрації з питань: виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пустомитівського району за 2010 рік; підсумків роботи із зверненнями громадян; виконання розпоряджень та доручень голів обласної та районної державних адміністрацій. За результатами засідання, поставлено низку завдань, у т.ч.: відповідним керівникам необхідно провести аналіз причин невиконання окремих завдань Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пустомитівського району за 2010 рік і вжити заходи щодо їх виконання; управлінню агропромислового розвитку - провести аналіз причин невиконання річного завдання з виробництва зернових культур, цукрових буряків та картоплі, зменшення поголів’я корів в індивідуальному секторі; міському, селищному та сільським головам – провести аналіз роботи із зверненнями громадян до органів місцевої влади у 2010 році та заслухати зазначене питання на засіданнях виконкомів, а також, обговорити та роз’яснити найбільш актуальні питання, які порушувалися у зверненнях громадян, на сходах громад населених пунктів району; відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю апарату райдержадміністрації - проводити перевірки структурних підрозділів райдержадміністрації, управлінь та служб району, а також, виконкомів міської, селищної та сільських рад, з метою покращення роботи з розгляду звернень громадян; заступникам голови райдержадміністрації, керівникам відділів та управлінь райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування – взяти під особистий контроль своєчасне та якісне виконання документів.

На щотижневих нарадах, які голова райдержадміністрації І.Чопко проводив за участю своїх заступників, з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району, порушувалося низку питань, у т.ч.: проходження опалювального періоду; стану захворюваності у районі на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (спостерігається зростання кількості захворювань на ГРВІ); підготовки  до проведення Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», зокрема, облаштування фан-зон та викупу земельних ділянок для суспільних потреб у громадян; виплат державних допомог; проведення заходів в закладах освіти та культури району; інших.

9 лютого Ігор Чопко здійснив робочу поїздку в Гамаліївську сільську раду, де, зустрівся з сільським головою Б.Дропою, депутатом районної ради А.Гамалієм (місцевим мешканцем) та активом села, оглянув на місці загальноосвітню школу І-ІІ ст., Народний дім, здійснив особистий прийом громадян.

Серед низки іншого, на особистому контролі у І.Чопка перебуває хід спорудження об’єктів у найбільшому селі району Зимній Воді, а саме, - будівництво дошкільного навчального закладу, який планується здати в експлуатацію до 1 вересня поточного року, та добудова загальноосвітньої школи №2.

Керівники райдержадміністрації брали участь у низці засідань та нарад, інших заходів, серед яких:

- засідання президії районної ради;

- засідання комісії з питань захисту прав дитини;

- засідання районної комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових бюджетних коштів та з контролю за своєчасністю виплати заробітної плати підприємствами, організаціями та установами району;

- засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у т.ч. щодо запобігання розповсюдженню африканської чуми свиней на території району;

- розширене засідання медичної ради Пустомитівщини з питань підведення підсумків роботи медичних закладів у 2010 році, стратегії розвитку медичної галузі та завдань на 2011 рік;

- наради з питань підготовки до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», у т.ч. щодо спорудження каналізаційного колектора дощових вод в с.Зубра при будівництві стадіону по вул. Стрийська - кільцева автодороги у м.Львові, влаштування неофіційних буферних фан-зон (загалом, у районі планується створення п’яти таких зон), проходження через територію Годовицько-Басівської сільської ради траси високовольтної лінії електропередач до Львівського аеропорту;

- наради щодо перспектив розвитку сільського господарства у районі, можливостей завершення робіт з добудови Годовицької загальноосвітньої школи та можливостей здешевлення вартості будівництва Зимноводівського дошкільного навчального закладу і Наварійської загальноосвітньої школи, з питань механізму державної реєстрації навчально-виховних комплексів «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», з питань діяльності комунальних господарств району,

- урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни.

Згідно з розпорядженнями голови райдержадміністрації, серед іншого, на Пустомитівщині: проводиться «зимова толока» щодо розчистки русел, річок, потічків та водовідвідних каналів від твердих побутових відходів (сміття); залучатиметься виробничий потенціал з виправних колоній Львівщини в економіку району; затверджено Положення про районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів;  проведено спортивне свято «Підсумки спортивного року-2010» та відкритий турнір з вільної боротьби «Щирецький килим».

В рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови та 140-річчя від дня народження Лесі Українки, на Пустомитівщині проведено перший (районний) етап конкурсу читців творів Лесі Українки серед учителів. До участі у конкурсі, зголосилося близько 40 педагогів із 16 шкіл району. За його підсумками, перемогу розділили Віра Кірничук із Звенигородської ЗОШ та Оксана Катеринчик із Лапаївської ЗОШ.

Відділом освіти райдержадміністрації проводиться щорічний районний літературний конкурс серед дітей. Тематика цьогорічного конкурсу, що проходить під назвою «І Лесин дух із слова в душі лине», присвячена 140-річчя від дня народження Лесі Українки. Його перший (шкільний) етап розпочався 25 січня. 15 березня кращі учнівські роботи будуть подані на заключний (районний) етап конкурсу, за результатами якого, методичним кабінетом відділу освіти видаватиметься збірка кращих робіт дитячої літературної творчості.

До Міжнародного дня рідної мови, в бібліотеках району підготовлено  та проведено низку відповідних заходів, серед яких: відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач - 2011», літературна година «Наша мова житиме в віках», книжкова виставка з оглядом літератури «Всі мови – цвіт душі , корона, доля, дух і честь народів».

Відносини між міською та районною радою, районною радою та райдержадміністрацією відбуваються в правовому полі та у відповідності до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про місцеві державні адміністрації".

8 лютого відбулася 4-та сесія Пустомитівської районної ради, на якій були присутні депутати обласної ради Б.Дубневич та Я.Мудрий, голова райдержадміністрації І.Чопко, його перший заступник В.Шаповал та заступники Л.Сабара і В.Шуркало, міський голова Р.Ярема, керівники органів місцевого самоврядування району. Серед іншого, на сесії: розглянуто вимоги депутатів, пов’язані з внесенням ними депутатських запитів; затверджено звіт Пустомитівської райдержадміністрації про виконання районного бюджету Пустомитівського району за 2010 рік, зокрема, по доходах - в сумі 243 142,8 тис.грн. (98, 6% до плану) та по видатках - в сумі 238 843,2 тис.грн.; заслухано звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пустомитівського району за 2010 рік та затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2011 рік; затверджено 29 цільових галузевих соціально-економічних та культурних програм; приведено  рішення районної ради від 11 січня 2011 року №29 «Про районний бюджет Пустомитівського району на 2011 рік» у відповідність до проведеної експертизи головним фінансовим управлінням Львівської облдержадміністрації, у т.ч. установлено загальний обсяг доходів районного бюджету на 2011 у сумі 242 019,0 тис. грн. ( визначено  обсяг доходів загального фонду бюджету - у сумі 240 839, 0 тисрн., доходів спеціального фонду бюджету – в сумі 1 180, 0 тис. грн.); затверджено загальний обсяг видатків районного бюджету в сумі 242 019,0 тис .грн., у т.ч. обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 232 200, 1 тис.грн. та видатків спеціального фонду бюджету – 9 818,9 тис.грн., у т.ч. бюджету розвитку – 8705,9 тис.грн.; сформовано резервний фонд районного бюджету району на 2011 рік на загальну суму 150,00 тисрн.; розподілено вільний залишок коштів районного бюджету, що склався станом на 1 січня 2011 року; затверджено Положення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянаммешканцям району у 2011 році; звільнено у поточному році від орендної плати за користування приміщеннями закладів  освіти суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги з гарячого харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району, а також, спортивні товариства та їх підрозділи, гуртки, балансоутримувачами яких є відділ освіти райдержадміністрації; розглянуто низку земельних питань, у т.ч. про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; прийнято заяву Пустомитівської районної ради, яка є аналогом заяви Львівської обласної ради, щодо скасування Указу Президента України В.Ющенка №46/2010 «Про присвоєння С.Бандері звання Герой України».

В населених пунктах Пустомитівщини, у т.ч. і релігійних храмах, відбулося «Прощання з колядою». Радісно дзвеніли колядки, перев’язані щедрими віншуваннями, які виконували, як дорослі, так і малеча. Традиційним в ході таких свят стає і частування духмяними пампушками з чаєм.

Районним управлінням юстиції зареєстровано ще одну, по рахунку 82, партійну організацію - районну організацію політичної партії «Зелені» (юридична адреса – с.Оброшино, вул. Молодіжна, 10, керівник – Савчак Андрій Юрійович).

Загалом, у районі зареєстровано 65 районних громадських організацій та 82 районні організації політичних партій.

Суспільно-політична ситуація у районі стабільна.

 

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1293 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com