Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Травень » 17 » Кількість жертв у Китаї наближається до 29 тис. З'явилася загроза повені
13:41
Кількість жертв у Китаї наближається до 29 тис. З'явилася загроза повені
Кількість жертв землетрусу в провінції Сичуань досягла майже 29 тисяч осіб, поранення отримали майже 20 тисяч осію, повідомив у суботу, 17 травня, представник пресканцелярії Держради КНР.
У районі лиха рятувальні роботи ведуть більше 130 тисяч військових. У операції також беруть участь рятувальники з Російської Федерації, Південної Кореї, Японії та Сінгапуру.
У повіті Веньчуань у Китаї рятувальники витягнули з-під завалів німецького туриста, який провів там 114 годин, повідомляють місцеві ЗМІ.
Також, за даними преси, в суботу вдень у повіті Бейчуань з-під завалів врятовано після 177 годин очікування ще двоє чоловіків 52 і 69 років.
"У перших 72 години після землетрусу були більше шансів врятувати людей. Урятування життів для нас є головною частиною нашої роботи", - повідомив Глава КНР Ху Цзіньтао.
Число жертв землетрусу може досягти близько 50 тис. людей, виразив прогноз прем’єр Держради КНР Вень Цзябао, що керує рятувальними роботами.
Зруйновані школи і лікарні були побудовані неякісно
Причиною масового руйнування шкіл і лікарень під час землетрусу могла стати корупція. Про це повідомив міністр житлового будівництва міського і сільського розвитку Китаю Цзян Вейсіня.

Міністр зобов’язався розслідувати причини того, чому школи і лікарні виявилися нездатними протистояти стихії.

Місцеві ЗМІ публікують знімки, на яких поряд зі зруйнованими школами стоять уцілілі будівлі. Фахівці вважають, що при будівництві шкіл і лікарень використовувалися збірні бетонні конструкції, а не стійкіший залізобетон. Інші експерти вважають, що причина трагедії не в матеріалах, а в низькій якості будівництва.
Усього в провінції Сичуань землетрусом зруйновано близько 4 мільйонів будівель.
Повінь
Тисячі жителів повіту Бейчуань у китайській провінції Сичуань терміново залишають район у зв’язку з вірогідністю прориву греблі на півночі провінції.
Влада в офіційній заяві порадила місцевим жителям сховатися на підвищеннях.
Нагадаємо, землетрус силою 7,6 стався в провінції Сичуань 12 травня о 14:28 за місцевим часом (09:28 за київським). З тієї миті поштовхи у провінції не припиняються. Вже 13 травня стався новий потужний землетрус, сила якого склала від 5,9 до 6,1 балу за шкалою Ріхтера.



Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1034 | Додав: beowulf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com