Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2008 » Березень » 26 » У Сонячній системі виявлено найстародавніші астероїди
18:52
У Сонячній системі виявлено найстародавніші астероїди
Астрономи з американського Університету штату Меріленд виявили три астероїди, що є найстарішими зі всіх об'єктів Сонячної системи. Космічні тіла виникли приблизно 4,55 млрд. років тому і відтоді майже не змінилися, стверджують фахівці.

На цей час уважається, що перші астероїди повинні були складатися з алюмінію та кальцію, принаймні деякі старі астероїди мають бути багаті на них, але донедавна цю здогадку ніяк не можна було підтвердити.

За допомогою інструменту SpeX на Інфрачервоному телескопі NASA на Гаваях Джесіці Саншайн, керівникові дослідження, і Тіму Маккою, кураторові Державної колекції метеоритів, разом із колегами вдалося виявити в спектрі стародавніх астероїдів присутність цих елементів. Саншайн відзначає, що в деяких багатих на ці сполуки астероїдах алюмінієво-кальцієвих вкраплень (CAI) у 2-3 рази більше, ніж у будь-якому зі знайдених на Землі метеоритів.

Досі найстародавнішими астероїдами вважалися космічні тіла, виявлені на нашій планеті. Згідно з радіовуглецевим аналізом, вік найстарішого метеорита, знайденого на планеті, становить 4,3-4,4 млрд. років.

Проте виявлені цього разу астероїди, принаймні на 150 млн. років старші. "Нам удалося ідентифікувати стародавні астероїди, які ніяк не представлені в земній метеоритній колекції та які датовані найбільш ранніми періодами життя Сонячної системи", - каже Саншайн.

За її словами, ці астероїди є основними цілями для майбутніх експедицій. Космічні апарати зберуть і доставлять на Землю зразки порід цих об'єктів, що допоможе фахівцям зрозуміти, що відбувалося в Сонячній системі в перші кілька мільйонів років її існування.

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 2063 | Додав: Skip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com