П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Серпень » 3 » Згоріли всі документи на землі в районі
10:05
Згоріли всі документи на землі в районі

  Шматок обгорілого документа з печаткою на підлозі Пустомитівського районного управління держкомзему на Львівщині. У ніч на 31 липня там сталася пожежа
— То самі вони всьо зробили. Дерибанять землю направо й наліво. А щоб кінці заховати — документи всі спалили, — каже жителька райцентру Пустомити на Львівщині Ольга Григорівна, 65 років.
  У ніч на 31 липня у приміщенні районного управління держкомзему сталася пожежа. Повністю згорів кабінет виконувача обов'язків голови управління та його секретарки. Вогонь знищив майже всю документацію, що була в приміщенні.
Місто Пустомити — за 20 км від Львова. Район лежить навколо обласного центру. Ціни на землю тут найвищі в області. У селах Сокільники, Солонка, Наварія, Малечковичі за сотку правлять від $3 до $6 тис.
   Управління держкомзему розташоване в центрі Пустомит. Займає весь другий поверх будівлі на вул. Заводській, 10. За 50 м — прокуратура та райвідділ міліції.
   — Якби ви до мене ще в п'ятницю прийшли, то побачили б, як тут чисто і прибрано було, — каже виконувач обов'язків голови районного управління держкомзему Андрій Івасів, 36 років. Він ходить по згарищі свого кабінету. Під ногами лежать обгорілі чашки. Серед попелу видно клаптики білого паперу — рештки документів.
     — Підпал стався десь о третій ночі. Мені о пів на сьому зателефонували і сказали, що згорів мій кабінет. У вікні хтось просвердлив дві дірки та залив солярку й бензин. Такі дірки просвердлили й у вікні сусіднього кабінету. Але підпалити не встигли. Після вогню вціліло лише кілька мішків справ, але вони дуже пошкоджені. Повигорали навіть сейфи. У них зберігалися книги реєстрацій, декілька державних актів. Перш за все будемо робити інвентаризацію по тому, що згоріло. А потім відновимо втрачене. Думаю, за сім–десять днів почнемо знову нормально працювати.
Вікна кабінету Андрія Романовича виходять у малолюдне місце. Приміщення не охороняється.
      — Маю певні припущення, хто це міг зробити. У мене з грудня є незакрита кримінальна справа. Мене побили арматурою при виході з роботи. Я вказав на замовників, але їх й досі не допитали. Ці люди хотіли, щоб я підписав папери на землю. Вимагали 2 гектари в Сокільниках на пайових землях. Мені постійно пишуть якісь кляузи і листи з погрозами, — каже Андрій Івасів.
— Та то якась карма чи шо в наших Пустомитах, — розповідає місцева 37-річна Галина. — 10 років тому згорів кабінет субсидій. 2006-го горіла наша міліція. Теж тільки один кабінет понищили. Тепер земельні ресурси. І знову та сама історія. Чомусь горять тільки кімнати, де знаходяться дуже важливі папери.
      — Пожежа може бути хорошим прикриттям для пророблених раніше махінацій із продажем землі. Адже з вогнем згоряють не лише основні документи — право власності, наприклад. А й додатки — рішення місцевих рад, громадських слухань. Їх переписують наново. Правда, потрібно ще, щоб були знищені й копії певних документів, що є у власника землі, в установах, що їх видавали, — анонімно розповідає колишній працівник управління Держкомзему в області.

Павло ПАЛАМАРЧУК

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1053 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com