Субота, 20.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2011 » Липень » 28 » Взаємозв’язок держави з економікою є невід’ємною складовою вдалої економічної політики кожної держави
11:24
Взаємозв’язок держави з економікою є невід’ємною складовою вдалої економічної політики кожної держави
              Взаємозв’язок держави з економікою є невід’ємною складовою вдалої економічної політики кожної держави.З 8-9липня у м.Львові відбулаваль міжнародно конференція з питань державної політики що до економіки і соціальної ролі держави в світі.конференцію відвідали представники Білорусії,Голландії та України.
                Обмінюючись досвідом з іноземними партнерами мені вдалось поспілкуватися з представниками іноземних країни.
Джек Безн(Голландія)
- Скажіть ,будь ласка ,чи існують якісь правела гри у ринковому середовища?І чи вагомий вплив на ринкову економіку?

                У ринковому середовищі критерієм ефективності служить прибутковість будь-якогобізнесу. Однак у міру розвитку голандської економіки та суспільства всев иразніше стали проявлятися сфери, де прибуток не може виступати єдиним або ідеальним критерієм ефективності. У ряді випадків взагалі не можливо говорити про ефективність, яка вимірюється прибутком, скажімо, в таких важливих для сучасного суспільства сферах, як освіта, фундаментальна наука, захист навколишнього середовища і т. д. Тут «невидима рука» ринку виявляється безсилою в тому, щоб визначити значимість подібних сфер для суспільства. У XXI столітті роль «неринкових» сфер буде рости, але панівними як і раніше залишаться «правила гри», які властиві ринкової економіці в цілому. За таких обставин роль держави ускладнюється.
                     З одного боку, держава - своєрідний гарант ринкової системи, здругий, - він не може не підтримувати ті сфери життєдіяльності суспільства,де ринкова мотивація не така активна. Звідси випливає, що держава за характером своєї економічної діяльності стає одночасно і складовим елементом ринкового устрою, і стабілізуючим фактором суспільства в цілому.
-Ян Бранд(Голландія)
В основі вашої презентації лежала тема медицини. Хто на вашу думку,повинен впливати на уряд у плані стратегії розвитку медичної галузі, вимагати і робити відповідні кроки?адже закордоном політику в галузі медицини виробляють професійні медичні асоціації чи не так.?
                — Звісно, політику в медицині повинні формувати самі медики, бо ніхто краще за них не знає, що потрібно, і не розуміє, як це можна зробити.
Раніше функціонували різні медичні об’єднання, я є членом одного з них.Ми вирішуємо професійні проблеми, і насамперед розмірковуємо над захистом медичного працівника та пацієнта.
-Люба Каменнева(Білорусія)
Охарактеризуйте в загальному економічну і соціальну ситуацію у Білосусії?На вашу думку ,чи живе Україна християнсько-демакратичними цінностями.?
                У словах Президента Білорусі є багато спільного з висловлюваннями діячів радянської доби. Між тим, саме надмірна регульованість економіки і державний контроль, відсутність приватної ініціативи.
                 Можливо не всіма,але тим не менш молодь повинна відкрити для себе нові принципи життя, які є важливими для української держави, суспільства та для людини. Адже Справедливість - це створення рівних можливостей і умов для всіх і кожного в реалізації себе як особистості, в задоволенні прав та свобод людини.
           По закінченні конференції кожен присутній почерпнув для себе щось нове.Дякуємо Християнсько-демократичному Союзу та нашим іноземним представникам за активну співпрацю .Будемо раді співпрацювати й далі..!!!

Юлія Скиб’як
Категорія: Суспільство | Переглядів: 604 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com