Четвер, 25.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Регіонали пропонують боротися з деградацією молоді відеороликами про «ломку» наркоманів
09:45
Регіонали пропонують боротися з деградацією молоді відеороликами про «ломку» наркоманів
Депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, а також Начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко провів відкритий прийом громадян у Пустомитах. Про це повідомила прес-служба фракції ПР у Львівській обласній раді.

Незважаючи на те, що місцева влада дбає про тих, хто проживає у місті, кілька нагальних проблем, котрі потребують вирішення, на зустрічі було озвучено. Так, одразу кілька мешканців району висловили стурбованість тим, що джерела сірчаної води, котрі є у Пустомитах, нині не працюють на повну силу. Свого часу, за словами голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка, тут планував будувати реабілітаційний центр Володимир Козявкін, однак депутати Львівської міської ради тоді «забракували» цей перспективний проект. Нині, за словами Сергія Федоренка, він зробить усе для того, аби природні джерела використовувалися у лікувальних цілях.

Окрім цього, під час відкритого прийому громадян, мешканці міста Пустомити розповіли про ще одну проблему району. Так, за словами місцевого жителя Володимира Тимцьо, молодь у селах – деградує.

- Складається таке враження, що ніхто не хоче бачити тих проблем, які нині «обсіли» наших підлітків, - зазначив місцевий активіст. - Але ж ситуація врай критична. З молодих років підлітки вживають алкоголь, наркотики, інші психотропні речовини. І нікому до цього діла немає, - зазначив пан Володимир.

Своєю чергою депутат Сергій Федоренко запропонував не словом, а ділом допомогти молодим людям. Так, за словами начальника Головного управління охорони здоров’я ЛОДА, треба створити на базі РДА громадські ради, куди б входили представники правоохоронних органів, освітяни, медики та працівники культури. А для того, аби такі ради не працювали декларативно, час від часу представники мобільних груп мали б влаштовувати рейди на сільські дискотеки та інші масові заходи у районах, слідкуючи за поведінкою молодих людей.

- Треба визнати, що нині Закон про суспільну мораль не діє в такому обсязі, як би цього хотілося, - зазначив Сергій Федоренко. – То ж нам зараз вкрай необхідно звертати увагу на виховання молоді. Відтак, поряд із біг-бордами із надписами «Я тебе люблю» чи «Я жити без тебе не можу», слід розміщувати й інші зображення, на яких було б показано наслідки неконтрольованого прийому наркотиків, алкоголю чи психотропних речовин. Саме ці фотографії будуть найкращою профілактикою для тих хлопців і дівчат, котрі мають спокусу стати на неправильний шлях у своєму житті, - зазначив депутат - «регіонал».

В продовження теми, Сергій Федоренко також виступив з ініціативою створити кілька короткометражних відеороликів, де було б відзнято «ломки» наркоманів, які нині проходять курс реабілітації у наркодиспансерах області, а також звернути увагу на наслідки значної кількості абортів, котрі були проведені поза медичними показами в нашій області.

- Нині на дискотеках у районах часто звучить аморальна і неукраїнська музика, - сказав Сергій Федоренко. – І незважаючи на те, що в області часто говорять про захист української мови, на жаль, диск-жокеї вкрай рідко пропагують українськомовних виконавців під час масових заходів. Крім цього, якщо раніше, діти та підлітки масово відвідували концерти народних колективів, то нині квитки на концерти зірок естради не доступні для гаманця школярів. Відтак, молодь виховується на тих музичних смаках, які їм «насаджують» телевізійні канали та радіостанції. І не завжди цей музичний продукт є якісним, - додав Сергій Федоренко.


джерело Галінфо

Категорія: Суспільство | Переглядів: 648 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com