П'ятниця, 29.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2011 » Травень » 23 » Львівська обласна рада ухвалила заяву про злочини в Держмитслужбі
15:43
Львівська обласна рада ухвалила заяву про злочини в Держмитслужбі
17 травня 2011 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи фракції ВО «Свобода» депутати ухвалили заяву «Про скоєння злочину посадовими особами Державної митної служби України, які завдали збитків державі в особливо великих розмірах», адресоване Президентові України, прем’єр-міністрові України, голові Служби безпеки та генеральному прокуророві України.


Як повідомила JeyNews прес-секретар ЛОО ВО "Свобода" Леся Федів, за це рішення проголосувало 77 депутатів із 93 зареєстрованих на сесії.  

У тексті звернення, запропонованому головою постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради Михайлом Блавацьким, йдеться:

«На підставі інформації отриманої як із митних органів Євросоюзу, так і витягу центральної бази даних Державної митної служби України встановлено три фірми, які здійснювали контрабандні перевезення товарів через Львівську митницю на територію України в період з 24.09.2010 до 05.03.2011 років.

ОДЕРЖУВАЧІ:

   1. Адреса    UA 36874422 ПП "Веліра" Львівська обл., Пустомитівський район, с. Малечковичі,

 вул. Вечірня, 1

– 219 поставок

2. Адреса UA 37197516 ПП "Стега" Львівська обл., Пустомитівський район, с. Зимна Вода, вул. Гоголя, 2

– 39 поставок

3. Адреса  UA 37083894 ТОВ "Букпромсервіс" 58000,  м. Чернівці, вул. Головна, 122

– 177

ВСЬОГО ПОСТАВОК

435

Вищезазначені перевезення здійснені протягом півроку через пункт пропуску Рава – Руська. У Львівській області є чотири пункти пропуску. Тому для оцінки обсягів імовірних зловживань при переміщенні товарів через митниці Львівщини розмір контрабанди на Рава – Руській митниці потрібно множити на чотири. Якщо до цього додати, що один пункт пропуску "Ягодин" здійснює стільки оформлень, скільки майже три пункти пропуску Львівської митниці разом взяті, то можна собі уявити масштаби контрабандних потоків.

При 435 поставках тільки трьома фірмами, загальна сума ввезеного контрабандного товару становить приблизно  5,6 мільярда гривень. При цьому втрати платежів до бюджету  складають  1 мільярд 230 мільйонів гривень (при середньому податковому навантаженні 22 коп. на 1 гривню імпорту).

Крім цих фірм, контрабанду здійснювали через митні пости "Краківець" та "Ягодин" ще такі фірми, як  "Моньє", "КенпІС", "СПЕЦПОЛІГРАФ", "ТРТ", "VIST Будпроект", що потребує окремого дослідження. Окремої уваги заслуговує транзит у Придністров’я на фірму "Артекс" (м. Тірасполь)  через Ягодинську митницю. Зокрема розслідування потребує оформлення у 2010 – 2011 роках на Ягодинській митниці цукру без врахування антидемпінгового мита, де втрати бюджету складають понад 200 мільйонів гривень.

В ході аналізу отриманих матеріалів випливають цікаві факти, коли товари переміщувались (уже після всім відомого затримання) під гарантіями Конвенції міжнародних дорожніх перевезень (тобто по Карнету ТІР) і на цих книжках МДП на основних листах, що повинні зберігатись у митницях вказані назви товарів (для прикладу спиртні напої), а на кордоні і в митницях по місцю розмитнення (Чернівці) заявляються зовсім інші товари – це викликає багато запитань.

По-перше, як закривались ці книжки. Де і ким закривались ці книжки.

По-друге, книжки МДП є документом суворої звітності та після використання і їх закриття передаються на зберігання у Міжнародну асоціацію перевізників у Брюссель. В іншому випадку АСМАП повинна відшкодувати всі втрати Україні.

Як бачимо, це явні ознаки кримінального та посадового злочинів – контрабанда та зловживання владою вищим керівництвом Державної митної служби України. Такі масштабні операції контрабанди не під силу організувати простому інспектору, навіть не під силу начальнику митниці, самотужки без підтримки зверху.

Характерним прикладом підтвердження вище сказаного є те, що уже після відомого затримання депутатами обласної ради у Львові контрабандного товару що направлявся на фірму ТОВ "Букпромсервіс", де також замість канцелярських товарів виявлено та зафіксовано дорогі брендові товари вартістю до 1 мільйона Євро, ці товари контрабанди і надалі пропускались через пункт пропуску Львівської митниці та направлялись і пізніше  безпосередньо розмитнювалися (випускалися у вільний обіг на територію України із мільйонними втратами для бюджету держави) на Чернівецькій митниці.

Сьогодні злочинне угрупування здійснює злочинну діяльність Чернівецьку митницю. До заяви додаються реєстраційні номери автомобілів, які перетинали митні пости в Чернівецькій області.

Слід зазначити, що питання щодо ситуації на Львівській митниці розглядалося на сесії Львівської обласної ради. Обласна рада 9 березня прийняла рішення № 89 "Про ситуацію, що склалася на Львівській митниці", у якому звернулася щодо звільнення голови Державної митної служби України Калєтніка І.Г. із займаної посади.  

Однак, взамін адекватної реакції, всебічного  вивчення роботи митниці та здійснення відповідних оргвисновків, після прийняття цього рішення, почалася масштабна інформаційна атака на депутатів Львівської обласної ради .

Зазначена інформація не стала предметом розслідування і високоповажної комісії із ДМСУ на чолі із Соловковим Ю.П.

Такі дії засвідчують про їх пряму причетність до цих контрабандних схем. В іншому випадку, по цих машинах були б заведені справи про контрабанду.

На підставі вищенаведеного, враховуючи те, що попередньо проведена перевірка не розглянула жодного з наведених фактів завезення контрабанди в особливо великих розмірах, не перевірила митні пости на яких вищеназвані структури здійснювали митне оформлення, зважаючи на значні проблеми з наповненням бюджету держави, повторно звертаємося до Вас з проханням вжити вичерпних заходів реагування на заяву про скоєння злочинів у особливо великих розмірах».

 


JeyNews

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 732 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com