Вівторок, 19.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Люди і Проблеми
Упродовж минулої доби тривала робота з прибирання доріг району від снігу. Філії «Городоцький райавтодор», «Пустомитівська ДЕД», комунальні служби району працюють в посиленому режимі.
Про це повідомив сьогодні, 21 лютого, власкор ЗІКу з посиланням на дані Городоцької РДА.

Станом на 20 лютого проведено розчищення та посипку автодоріг загального користування місцевого значення, які є на обслуговуванні філії, в тому числі автодоріг: Комарно- Дрогобич, Комарно-Рудки, Комарно-Миколаїв, Н13 Львів-Самбір-Ужгород. Трактором проводиться посипка автодороги через села Заверещицю та Повітно. Піщано-соляною сумішшю посипано автодороги від Бартататова – в напрямку Суховолі та Мшани, а також міжнародну трасу М11 Львів – Шегині. З цією метою використано 70 куб. м. піщано-соляної суміші.

Графік роботи спецтехніки – цілодобовий. Аварійних відключень від електроенергії в населених пунктах не було.
Категорія: Люди і Проблеми | Переглядів: 2864 | Додав: НАТ | Дата: 21.02.2012 | Коментарі (0)

     У с.Верхня Білка на території ландшафтного парку росте тюльпанове дерево. Висота дерева сягає близько 20метрів,а діаметр 2 метри.Охопити його повністю можуть лише кілька дорослих чоловіків.квіти його за своїм виглядом нагадують квітку тюльпана,9-10см в діаметрі,зеленувато жовті з помаранчевими цятками.Квітка моє дев’ять листочків, три зовнішніх нагадують чашечку,а шість внутрішніх схожі на пелюстки.Квіти ці мають ніжний свіжий аромат.
    Це дерево є великою пам’яткою і даром для с.Верхня Білка,адже рослина рідко зустрічається не тільки в нашій місцевості,а й взагалі на території Європи.Батьківщиною тюльпанового дерева вважають східну частину Північної Америки.
     Цікавим залишається питання:яким чином ця дивовижна рослина потрапила в с. Верхня Білка?Місцеві історики припускають ,що цьому дереву вже близько ста років .Ймовірно це унікальне дерево потрапило до села як подарунок для родини Влодків,яка мешкала в палаці.
      Наукова назва цієї рослини «Ліріодендрон Тюліпіфейра». ЇЇ автором вважається Карл Лінней.Тюльпанове дерево потребує особливого ставлення до себе при вирощуванні.Тому можемо переконатись,що доглядали за ним умілі і люблячі руки господарів.Вчені кажуть,що дерево може рости близько 500 років і висотою сягати 50метрів.
     Тож зараз залежить тільки від нас –чи зможемо зберегти це творіння для наших нащадків.Сподіваємось,що унікальний Божий витвір милуватими око ще впродовж кількох століть.
Юлія Скиб’як

Категорія: Люди і Проблеми | Переглядів: 2179 | Додав: zhyvchek | Дата: 28.07.2011 | Коментарі (0)

                                            Про сміття, що захопило наші міста і села, пишуть не мало. З боку населення лунають гнівні звинувачення на адресу влади, з боку влади-бідкання, що переробка сміття справа дорога, й «у бюджеті немає коштів», ні чим не краща і ситуація у м. Пустомити.
       Ось Вам приклад - картина в міському парку: ти сидиш, п’єш воду, їси морозиво, невже так важко встати, пройти два метри, і викинути сміття в смітник. Але нажаль в наших людей в підсвідомості закладено – я в себе дома, в себе в місті, де хочу там смічу. Ця картина і показує наш пустомитівський (можливо і український) менталітет. Впевнений, більшість наших людей не звертає увагу на смітники. А потім ходять і дивуються, чому таке брудне наше місто? Чому ніхто не прибирає?
    Чи можливо якимсь чином розірвати це замкнуте коло, тим самим врятувати частинки історії нашого міста.? Можливо проблема не у фінансуванні, а в нас самих..? Адже, як каже народна мудрість «Не там чисто де прибирають, а там, де не смітять» Пройдіться весняним вечором по вулицях Пустомит і ви зрозумієте у чому полягає проблема! Прогулявшись місцевим стадіоном, майданчиком для дітей чи парком ви зустрінете чимало гучних компаній, які відпочивають на лавках. Переважно після цих «посиденьок» залишається стирта сміття, яку на превеликий жаль самі ж відвідувачі не прибирають за собою, а залишають і сприймають це як належне.
    Подекуди ми самі руйнуємо культурні осередки, яких і так залишилось не багато, в нашому місті. Чи не час задати самим собі таке просте на перший погляд запитання, таке як : А що я зробив для того щоб стало чистіше у моєму мальовничому місті.?! Один із мешканців Пустомит сміливо заявив мені свою відповідь на моє запитання: «Ну правельно , а що я можу зробити?? Громацьких організацій, які б займалься цими питаннями мало в Україні, тим більше в Пустомитах, а як відомо один в полі не воїн. Повинні створюватися спеціальні органи місцевого самоврядування, які вирішуватимуть проблемні питання міста, а у мене немає відповідних ресурсів і повноважень.! ... Читати далі »
Категорія: Люди і Проблеми | Переглядів: 1870 | Додав: zhyvchek | Дата: 28.07.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com