П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2011 » Липень » 28 » Диво природи у с.Верхня Білка
11:29
Диво природи у с.Верхня Білка

     У с.Верхня Білка на території ландшафтного парку росте тюльпанове дерево. Висота дерева сягає близько 20метрів,а діаметр 2 метри.Охопити його повністю можуть лише кілька дорослих чоловіків.квіти його за своїм виглядом нагадують квітку тюльпана,9-10см в діаметрі,зеленувато жовті з помаранчевими цятками.Квітка моє дев’ять листочків, три зовнішніх нагадують чашечку,а шість внутрішніх схожі на пелюстки.Квіти ці мають ніжний свіжий аромат.
    Це дерево є великою пам’яткою і даром для с.Верхня Білка,адже рослина рідко зустрічається не тільки в нашій місцевості,а й взагалі на території Європи.Батьківщиною тюльпанового дерева вважають східну частину Північної Америки.
     Цікавим залишається питання:яким чином ця дивовижна рослина потрапила в с. Верхня Білка?Місцеві історики припускають ,що цьому дереву вже близько ста років .Ймовірно це унікальне дерево потрапило до села як подарунок для родини Влодків,яка мешкала в палаці.
      Наукова назва цієї рослини «Ліріодендрон Тюліпіфейра». ЇЇ автором вважається Карл Лінней.Тюльпанове дерево потребує особливого ставлення до себе при вирощуванні.Тому можемо переконатись,що доглядали за ним умілі і люблячі руки господарів.Вчені кажуть,що дерево може рости близько 500 років і висотою сягати 50метрів.
     Тож зараз залежить тільки від нас –чи зможемо зберегти це творіння для наших нащадків.Сподіваємось,що унікальний Божий витвір милуватими око ще впродовж кількох століть.
Юлія Скиб’як

Категорія: Люди і Проблеми | Переглядів: 2191 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com