Вівторок, 23.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Спорт
21.45, Лондон, стадіон Стамфорд Брідж, арбітр Роберто Розетті(Італія)
Пряма трансляція на ТРК Україна, Спорт 1.


Сьомого січня 2004 року Бруно Шейру завершив дивовижну комбінацію Ліверпуля, замкнувши подачу Еміля Хескі. Це був перший м’яч француза в складі Червоних. З того моменту Ліверпуль не може перемогти Челсі на Стемфорд Брідж. Більше того, протягом восьми матчів Червоні не можуть поразити ворота супеника. Все це траплялось в часі Рафаеля Бенітеса.
Мабуть, подібне заспокоїло б іспанця, якби не помилка Йона Арне Ріізе на останніх секундах матчу на Енфілді. Підставлена «щока» вибила б м’яч на таку відстань, шо суддя просто дав фінальний свисток. Тепер же Ліверпулю обов’яково потрібно ламати традицію.
Так, якими би затяжними ну були серії, та завжди їм приходить кінець. Фани Червоних вірять, що саме зараз прийшла пора паламати неприйнятні цифри. Але ж серія має такі ж шанси продовжитись…
Дуже цікаво буде подивитись, якими способами Бінітес буде намагатися грати. Він не любить грати в атакуючий футбол. Тим більше на виїзді. Тим більше з таким великим значенням. Скоріш за все, в душі він надіється на потяг Челсі атакувати. Тоді Червоні зможуть діяти в манері своєї улюбленої пружини з випадами Торреса, Джеррарда, Куйта.
Вполне вероятно, именно ради этого испанец перед матчем помахал красной тряпкой перед глазами Дидье Дрогба, обозвав его симулянтом и ныряльщиком.

На руку іспанцю й психологічний стан Френка Лампарда. Він і в першому матчі далеко не найкращим образом діяв, а зараз після смерті матері, навряд чи буде готовий дуже серйозно настроїтись. Навіть на такий матч. Безглуздо рахувати півфінал Ліги Чемпіонів рівною подією зі смертю матері. Мабуть, правильним рішенням для Гранта буде залишити Френка поза явкою. «Ми завжди приймаєм рішення після останнього тренування перед матчем», - говорить ізраїльтянин.

Зате загальнокомандний стан Синіх повинен бути більш чим хороший. На минулому тижні вони вирвали на останніх хвилинах два дуже важливих результати проти принципіальних суперників. Якби не авто гол Ріізе і рука Карріка(або нога Шевченка), то зараз би про перспективи Челсі в двох турнірах говорили б стримано. А так багато-хто досить впевнено говорять про ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1026 | Додав: Skip | Дата: 30.04.2008 | Коментарі (5)

В двоматчовому протистоянні МЮ і Барселони все вирішив єдиний гол ветерана англічан Пола Скоулза


МЮ - Барселона 1:0
Гол: Скоулз, 14

МЮ: Ван дер Сар, Харгрівз, Браун, Фердінанд, Эвра (Сільвестр, 90+3), Скоулз (Флетчер, 76), Парк Джі Сун, Каррік, Роналду, Нані (Гіггз, 76), Тевес

Барселона: Вальдес, Дзамбротта, Пуйоль, Міліто, Абідаль, Деко, Хаві, Яя Туре (Гудйонсен, 88), Іньеста (Анрі, 61), Мессі, Это'О (Кркіч, 71)

Попередження: Каррік, Роналду - Дзамбротта, Деко, Туре

Перший матч 0:0

Категорія: Спорт | Переглядів: 1071 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008

Сьогодні відбудеться перший поєдинок у відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Англійський "Манчестер Юнайтед" прийме на своєму полі іспанську "Барселону".

Перший поєдинок з "Барсою" на "Камп Ноу" минулої середи завершився нульовою нічиєю. Шотландський наставник "МЮ" вірить, що його команді під силу вийти до фіналу. Він заявив, що в його розпорядженні є футболісти, які здатні блиснути у важливих матчах і які можуть самотужки принести клубу перемогу. Фергюсон вважає, що на "Камп Ноу" його команда показала свою найгіршу гру в нинішній Лізі чемпіонів, тому в дуелі у відповідь з "Барселоною" він має намір зосередитися на атакуючих діях. "Упевнений, що матч на "Олд Траффорд" буде зачно відкритішим, ніж перший поєдинок. Звичайно, кожний із суперників може схилити чашу терезів на свою сторону, але я вважаю, що у нас прекрасні шанси на вихід до фіналу. Безумовно, тактика зіграє свою роль, але будуть і сплески атакуючої гри, якої ми так чекаємо від "МЮ", - продовжив Фергюсон. Відзначимо, що минулого сезону на цій же стадії турніру "Юнайтед" поступився "Мілану", зазнавши третьої поразки в 1/2 фіналу Ліги з чотирьох протистоянь під керівництвом Фергюсона.

У 2006 р. дружина Райкаарда здолала у фіналі Ліги лондонський "Арсенал", проте, в двох інших розіграшах турніру під керівництвом голландця "Барса" складала зброю в Англії, поступившись "Челсі" (2005) і "Ліверпулю" (2007). "Дуже важливо забити хоч би один м'яч і нав'язати суперникові свою гру, - відзначив голландець. – Необхідно встановити контроль над м'ячем і не дозволити "МЮ" грати в свій фірмовий футбол". До "основу" каталонців повернеться Карлес Пуйоль, який замінить дискваліфікованого Рафаеля Маркеса. Цілком можливо, що на лівому фланзі замість Андреса Інієсти діятиме Тьері Анрі.

Категорія: Спорт | Переглядів: 1059 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (5)


"Металіст" - "Карпати" - 4:0. «Хет-трик» Лащенкова приносить «Карпатам» поразку

"Металіст" (Харків) - "Карпати" (Львів) - 4:0 (2:0)

26 тур. Харків. Стадіон "Динамо", сонячно, +20°С, 5800 глядачів.

Судді: Шебек (Київ), Цимбал (Київ), Литвинов (Луганськ)
Делегат ФФУ: Гайворонський (Донецьк)

"Металіст": Горяїнов, Ганчаржик, Валяєв (Діденко, 61), Едмар, Слюсар, Обрадовіч, Рикун, Папа, Девіч (Зезе, 71), Бордіян, Коельо (Барилко, 85).
Запасні: Сидоренко, Ребенок, Трішовіч, Мадуфі.
Головний тренер: Мирон Маркевич

"Карпати": Мартищук, Федорів, Лащенков, Іщенко (к), Кожанов (Кополовець, 58), Фещук (Зеньов, 55), Пшеничних (Женюх, 66), Худоб"як, Кобін, Ощіпко, Кірильчик.
Запасні: Налєпа, Голодюк, Петрівський, Ткачук.
Головний тренер: Валерій Яремченко

Голи: Едмар 11, Коельо 24, Лащенков 56 (автогол), Слюсар 80.
Вилучення: Лащенков 68.

«Карпати» втретє зазнають поразки у чемпіонаті з різницею у чотири м’ячі

Львівські «Карпати» у поєдинку 26 туру не змогли на виїзді гідно протистояти харківському «Металісту». Уже після першого тайму матчу, що таки відбувся на стадіоні «Динамо», «зелено-білі» програвали з рахунком 0:2, демонструючи при цьому невиразну гру у передній лінії і взагалі провальну при обороні власних воріт.

Перший гол «карпатівці» пропустили уже на 12 хвилині. Серб Марко Девіч класно віддав у штрафний «Карпат», там невдало зіграв Сергій Лащенков, який не зумів вибити м’яча і Едмар без перешкод пробив повз Юрія Мартищука. Після того, як господарі поля вийшли вперед, вони й надалі володіли ініціативою. Її втілити у ще один гол харків’яни змогли на 24 хвилині, коли в черговий раз провалився центр захисту гостей. Нападник «Металіста» Коельо вийшов сам-на-сам і переграв воротаря «Карпат».

Категорія: Спорт | Переглядів: 1087 | Додав: Vova | Дата: 19.04.2008 | Коментарі (2)


Не дивлячись на протести фанів "Мілана" проти можливого повернення з "Челсі" нападаючого Андрія Шевченка, його екс-одноклубник Каха Каладзе вітав би переїзд українця з Лондона до Мілана.

"Ми будемо щасливі, якщо Шева повернеться. Проте це залежить не тільки від нас, – заявив Каладзе. – Він провів декілька сезонів в "Мілані" і зарекомендував себе, як гравець світового рівня, завоювавши "Золотий м'яч". Недавно я розмовляв з Андрієм по телефону і він дуже незадоволений своїм нинішнім положенням в "Челсі", – відзначив грузинський захисник "Мілана".

Позицію Каладзе також підтримав екс-півзахисник "Мілана" Леонардо: "Шевченко – невід'ємна частина історії клубу. Адже він провів в Мілані 7 років, забив майже 200 голів... Мілан для Шевченка – будинок рідний, а він – щось особливе для всіх нас. Загалом, у італійського клубу відмінні відносини з Андрієм, тому його повернення завжди можливо".

Раніше повідомлялося, що Андрій має намір покинути лондонський "Челси" після закінчення сезону і повернутися до Італії. Він нібито заявив власникові "аристократів" Роману Абрамовичеві, що він ситий по горло недооцінкою його можливостей і животінням на лавці запасних.

Не так давно наставник "россо-нері" Карло Анчелотті дав коротку характеристику Шевченка: "Зрадник".

Найагресивніші поклонники клубу почали агітувати про неприпустимість повернення Шевченку до Мілана. Під приводом, що замість нього можна купити молодого і перспективного футболіста.

Проте сам українець недавно заявив, що залишиться в лондонському клубі. На питання про те, з чим зв'язує своє найближче майбутнє Шевченка, українець відповів: "Воно пов'язане з "Челсі". У мене є контракт, який я повинен виконувати. Сьогодні про зміну клубу немає сенсу говорити".

Не дивлячись на такі заяви президент "Мілана" Сільвіо Берлусконі має намір зробити ще одну спробу, щоб повернути в команду Шеву.

Колишній лідер червоно-чорних був проданий в "Челсі" літом 2006 року за 30 мільйонів фунтів стерлінгів. Коли поділа у Шевченка пішли не так блискуче, як очікувалося, італійські і британські ЗМІ почали відправляти його назад на Апенніни. Недавно Анчелотті, коментуючи інформацію про можливу оренду 31-річного українця, висловив думку, що нападаючому буде важко вписатися в склад.

Проте Берлусконі як і раніше упевнений: "Мілану" стане в нагоді Шевченко, що забив з 1999 по 2006 рік 127 голів в 208 зустріча ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1015 | Додав: beowulf | Дата: 13.04.2008 | Коментарі (0)

Полтавська команда в тяжкому поэдинку одержала перемогу  в Львові.

Перемога Ворскли вийшла доволі прогнозованою. Недивлячись на те, що гра була інтенсивною, було зрозуміло ще до неї, що якраз гостям 3 очки надзвичайно важливі. Пояснюється це тим, що Карпати, перемігши в минулому турі Закарпаття, практично забезпечили за собою приписку в Вищій лізі на наступний сезон. Полтаві від тиском недалекої зони вильоту відступати було не можна.

Більше того, перемога Ворскли в цьому матчі продовжила прекрасну львівську статистику - це вже 3-тя підряд перемога на "Україні"!!!Матч видався досить таки інтересним. На початку поєдинку запам'яталась хороша підтримка львів'ян - фан-сектор не стидався співати і робити різні переклички. Заспокоїти їх зміг тільки швидкий гол Кравченка. Хоча як сказати "заспоїв". Все ще буде...А гол був забитий так: Главина прорвався по лівому фланзі, вирізав подачу в штрафний майданчик на Маркоскі, який м'яко скинув м'яч на Кравченка. А йому палець в рот не клади - другим дотиком перекинув м'яч за шиворот Мартищуку і діло зроблено.

Худобяк і Фещук, ставши активнішими в першій 15-ти хвилинці, загубились на полі, а без лідерів львів'янам важко щонебудь зробити. Навіть вихід на поле в другому таймі Ощіпко і Зеневи мало що змінив. Змінилась, правда, картина гри, яка стала більше жорсткою. Як через сито, посипались гірчичники від судді.  Изменился, правда, рисунок игры, которая стала куда грубее.

Ну а потім був забитий другий гол. Це Ахмед Янузі отримав передачу від партнера і вийшов 1 на 1 з голкіпером. Удар під упорну ногу і рахунок подвоєний.

Остання третина гри була затьмарена ситуацією на трибуні. Після другого гола в ворота Карпат, вболівальники почали галасувати "Ганьба!" і кидати на поле пластикові пляшки. Далі відбулася стичка з правоохоронними органами. Одному хлопцю добряче дісталось по спині...Українські реаліїї...

Карпати - Ворскла 1:2
Голи: Кобін, 89 - Кравченко, 21, Янузі, 68
Карпати: Мартищук, Лащенков, Іщенко, Федорів (Кополовець, 76), Пшеничних, Худобяк (Зенів, 57), Кобін, Годвін, Кирильчик, Кожанов (Ощіпко, 46), Фещук
Ворскла: Долганський, Чижов, Далкку, Кравченко, Чичіков (Янузі, 63), Цуррі (Деспотовскі, 28), Медвєдєв, Главина (Кулаков, 82), Маркоскі, Ярмаш, Єсін
Попередження: Пшеничних, Годвін, Іщенко, Лащенков, Кирильчик - Янузі

... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 994 | Додав: Skip | Дата: 11.04.2008 | Коментарі (2)

Навіть без Роналдо і Руні в основі команада Фергісона справилася з римськими Вовками.


Другий матч чвертьфінального поєдинку між Манчестером та Ромою видався, на подив, досить динамічним. Манкуніанці почали матч дуже впевнено навіть без своїх лідерів в лиці Роналдо і Руні, яких Фергі вирішив залишит в запасі. Червоні Дияволи могли мінімум два рази забити в дебюті, але прекрасну гру в обох епізодах продемонтрував Доні. Спочатку Харгрівз був виведений 1на1 з кіпером, але переграти стража римьких воріт не зміг, а потім чудова комбінація завершилась сильним на перший погляд прострілом Харгрівза на Гігза, чий вистріл в противохід Доні зумів лідквідувати з трудностями. Рома в цей же час рідко підбиралася до воріт Ван Дер Сара. Важливо лише згадати удар з гострого кута, але він не став для голандського вороторя проблемою.

А після чього Том Хенніг Овребо(суддя поєдинку) вирішив допомогти Романісті, придумавши ну дуже суперечливий пенальті. Але Де Россі справедливість воскресив, не використвавши 200%-ий шанс. Даніелє не справився з нервами і відправив м'яч далеко вище воріт. Рома здригнулась і провела декілька непоганих атак, але Ван дер Сару по-справжньому в гру вспупати не довелось. Браво захисту Манкуніанців.

Було проведено багато атак, але судилось забити в цьому матчі саме Тевезу на 70 хвилині матчу. Чудесно зігравши з Харгрівзом в стінку, він поховав всі надії Роми в Лізі Чемпіонів.

Після цього голу все стало ясно. В гостей опустились руки,а МЮ не намагались огострювати свою гру. Тільки Парк зміг вискочити на рандеву з Доні, але так і не зміг забити.

В цілому, можна сказати, що результат поєдинку був зроблений ще в Римі, тиждень тому.

МЮ - Рома 1:0
Гол: Тевес, 70

МЮ: Ван дер Сар, Браун, Фердинанд, Пике, Сильвестр, Парк, Каррік (О'Ши, 74), Харгрівз, Андерсон (Г. Невілл, 81), Гіггз (Руні, 74), Тевес

Рома: Доні, Пануччі, Мексес, Жуан, Кассетті (Тонетто, 56), Пісарро (Жюлі, 69), Де Росси, Мансіні, Перротта, Таддеі (Эспозіто, 81), Вучініч

Попередження: Перротта

На 29-й хвилині Де Россі (Р) не забив пенальті

Перший матч - 2:0.


Категорія: Спорт | Переглядів: 1046 | Додав: Skip | Дата: 10.04.2008 | Коментарі (0)

Компанія “Alpine” (Австрія) завершила першу фазу проектування нового львівського стадіону, на якому пройдуть матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Розроблено усі ескізні креслення споруди та завершено розробку остаточного дизайну всіх елементів стадіону.





Представники компанії спільно з представниками Львівської міської ради представили результати першої фази проектування інспекторам УЄФА, які схвально оцінили як якість робіт так і темпи їх виконання. Наступними фазами стануть розробка стадії-проект та робочих креслень. Дані роботи завершаться до кінця травня 2008 року Після цього розпочнеться підготовка до будівельних робіт на місці спорудження спортивної арени.


Проект передбачає будівництво стадіону на 33.000 місць. За словами проектанта Альберта Віммера, львівський стадіон матиме три поверхи, перший із який призначений для підземного паркінгу, два інші для двохярусних трибун, ВІП-сектору та інших допоміжних приміщеннь: «Під час детальних переговорів із львівською мерією ми намагалися у дизайні поєднати «особливості Львова», дотримуючись при цьому вимог УЄФА щодо таких споруд».

«Темп, який взяли австрійські архітектори є досить високий і показує нам, що усі задекларовані терміни будуть дотримані. Архітектурна компанія Альберта Віммера зараз допрацьовує кошторисно-проектну документацію, а компанія «Alpine» формує проектну групу на чолі із директором «Alpine» в Україні Райнхардом Штокінгером.», - зазначив директор департаменту «ЄВРО 2012» Олег Засадний.

Водночас у офісі «Alpine» запевнили, що компанія в Україні, як і в інших країнах, залучає найкращі свої ресурси до проекту будівництва стадіону у Львові: «Alpine Group - одна з потужних конструкторських груп із штатом 13,000 осіб. Для цього проекту ми об’єднаємо досвідченість австрійського штату в конструкції стадіонів із українськими технологіями».

 Довідка

«Конструкторське» (Albert Wimmer ZT Gmbh) проектувало футбольні стадіони у Зальцбурзі, Кляґенфурті й Іннсбруку до «ЄВРО 2008».

«Alpine BAU GmbH» знаходиnься серед найбільших і найуспішніших компанії в секторі конструювання та будівництва стадіонів. Лише у 2007 році компанія виконала конструювання на суму 2.6 мільярдів євро.


Категорія: Спорт | Переглядів: 2152 | Додав: Skip | Дата: 09.04.2008 | Коментарі (1)

"Ліверпуль" переміг "Арсенал" із рахунком 4:2
Чвертьфінальний матч-відповідь між британськими “Ліверпулем” та “Арсеналом” спочатку нагадував їхню попередню зустріч.

Спочатку швидко забили каноніри, на 13-ій хвилині голкіпера “мерсісайдців” Рейну пробив Діабі. Вже за 15 хвилин “Ліверпуль” відновив рівновагу, Хююпя з далекої відстані головою переправляє м”яч у ворота суперника.

А друга половина гри потішила вболівальників ще чотирма забитими м”ячами, щоправда тішилися ліверпульці. 66-та хвилина — Торрес виводить команду Рафаеля Бенітеса.

81-а хвилина — Адебайор зрівнює рахунок, 2:2 і все починається спочатку. Далі каноніри практично повністю сіли у захист, чим і скористалися підопічні Рафи Бенітеса. На 85-ій хвилині арбітр матчу призначає пенальті у ворота “Арсеналу”, яке чітко виконує Стівен Джеррард. А вже на третій доданій хвилині Бабель вміло розвів захисника і голкіпера “Арсеналу” і встановив остаточний рахунок матчу 4:2 на користь клубу “Ліверпуль”.

Андрій Воронін у цій грі на жаль на полі не з”явився, натомість спостерігав за матчем з лави запасних. Це вже, здається, класика — якщо український футболіст вдало грає в одному закордонному клубі, то перехід до іншого практично садить його в резерв.



Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Спорт | Переглядів: 1059 | Додав: beowulf | Дата: 09.04.2008 | Коментарі (1)

Ліга чемпіонів: "Челсі" програв в Туреччині. "Ліверпуль" встояв проти "Арсенала"

Учора увечері відбулися два матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. "Ліверпуль" домігся сприятливого нічийного рахунку у грі з "Арсеналом", а лондонський "Челсі" несподівано програв в Стамбулі "Фенербахче".

"Арсенал" - "Ліверпуль" 1:1

Голи: Адебайор, 22 - Куйт, 25

"Ліверпуль" Андрія Вороніна зміг вистояти в Лондоні. "Арсенал" володів відчутною територіальною перевагою, більше володів м'ячем (61% ігрового часу, проти 39% у "Ліверпуля") і частіше бив по воротах.

Проте, перед матчем у відповідь саме у "Ліверпуля" буде невелика перевага. Удома команді Андрія Вороніна, який, до речі, вийшов на заміну в кінцівці поєдинку, для виходу в півфінал досить буде не пропустити.

Рахунок в матчі відкрив Адебайор. Після подачі кутового форвард "Арсеналу" виплигнув вище за всіх і головою переправив м'яч в сітку воріт Рейні.

Але раділи "Каноніри" не довго. Через три хвилини капітан "Червоних" Стіві Джеррард увірвався в штрафну суперника, після того, як накрутив двох захисників, і точно простріляв на Куйта - 1:1.

"Фенербахче" - "Челсі" 2:1

Голи: Казім-Річардс, 65, Дейвід, 81 - Дейвід, 13 (аг)

"Челсі" поплатився за невикористані моменти в першій половині матчу. Якби гравці лондонського клубу були точнішими в завершуючій стадії атак - рахунок був би розгромним, і не на користь турецької команди.

У цій зустрічі голи забивали виключно гравці "Фенербахче". Спочатку Дейвід зрізав м'яч у власний ворота після проходу і прострілу від Флорана Малуда.

У другому таймі Казім-Річардс, який вийшов на заміну, втік від Джона Террі і Ріккі Карвальо і вийшов один на один з Кудічині, якого без особливих проблем переграв.

А за 10 хвилин до кінця поєдинку фантастично красивий гол забив все той же Дейвід. Бразилець сильно і точно пробив метрів з 35-ти прямо в дев'ятку воріт.

заради справедливості, варто відзначити, що "Челсі" не заслуговував поразки в цьому матчі - дуже вже слабо грав "Фенербахче".

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Спорт | Переглядів: 1077 | Додав: beowulf | Дата: 03.04.2008 | Коментарі (3)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com