П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Надзвичайні події
Буревій завдав області збитків на суму близько 50 млн. грн
За попередніми даними, збитки від стихії у Львові становлять 22,5 млн. грн., враховуючи житлове господарство, інфраструктур та без урахування збитку, завданого некомунальним підприємствам і некомунальному житловому фонду.
Про це журналістам повідомив мер Львова Андрій Садовий, який супроводжує прем`єр-міністра України Юлію Тимошенко в поїздці по Львівській області.

«22,5 мільйона – це мінімальна попередня сума», - заявив він.

Водночас, мер Львова повідомив, що в результаті стихійного лиха в місті одна людина загинула, 22 особи зазнали травм різного ступеня тяжкості, 5 з них перебувають на стаціонарному лікуванні.

Загалом,стихія забрала 5 життів.Як стало відомо, в Дрогобицькому районі Львівської області в результаті вчорашнього буревію загинув 10-річний хлопчик. Він наступивна оголений провід, обірваний бурею.

Нагадаємо, що Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні після зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та лідерами парламентських фракцій коаліції прибула на місце стихії .На даний момент Юлія Тимошенко відвідує населені пункти Яворівського району Львівської області, який найбільше постраждав від негоди.
Зазначимо, що за попередніми даними обласної держадміністрації, буревій завдав області збитків на суму близько 50 млн. грн

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1051 | Додав: beowulf | Дата: 25.06.2008 | Коментарі (1)

Кількість жертв землетрусу в провінції Сичуань досягла майже 29 тисяч осіб, поранення отримали майже 20 тисяч осію, повідомив у суботу, 17 травня, представник пресканцелярії Держради КНР.
У районі лиха рятувальні роботи ведуть більше 130 тисяч військових. У операції також беруть участь рятувальники з Російської Федерації, Південної Кореї, Японії та Сінгапуру.
У повіті Веньчуань у Китаї рятувальники витягнули з-під завалів німецького туриста, який провів там 114 годин, повідомляють місцеві ЗМІ.
Також, за даними преси, в суботу вдень у повіті Бейчуань з-під завалів врятовано після 177 годин очікування ще двоє чоловіків 52 і 69 років.
"У перших 72 години після землетрусу були більше шансів врятувати людей. Урятування життів для нас є головною частиною нашої роботи", - повідомив Глава КНР Ху Цзіньтао.
Число жертв землетрусу може досягти близько 50 тис. людей, виразив прогноз прем’єр Держради КНР Вень Цзябао, що керує рятувальними роботами.
Зруйновані школи і лікарні були побудовані неякісно
Причиною масового руйнування шкіл і лікарень під час землетрусу могла стати корупція. Про це повідомив міністр житлового будівництва міського і сільського розвитку Китаю Цзян Вейсіня.

Міністр зобов’язався розслідувати причини того, чому школи і лікарні виявилися нездатними протистояти стихії.

Місцеві ЗМІ публікують знімки, на яких поряд зі зруйнованими школами стоять уцілілі будівлі. Фахівці вважають, що при будівництві шкіл і лікарень використовувалися збірні бетонні конструкції, а не стійкіший залізобетон. Інші експерти вважають, що причина трагедії не в матеріалах, а в низькій якості будівництва.
Усього в провінції Сичуань землетрусом зруйновано близько 4 мільйонів будівель.
Повінь
Тисячі жителів повіту Бейчуань у китайській провінції Сичуань терміново залишають район у зв’язку з вірогідністю прориву греблі на півночі провінції.
Влада в офіційній заяві порадила місцевим жителям сховатися на підвищеннях.
Нагадаємо, землетрус силою 7,6 стався в провінції Сичуань 12 травня о 14:28 за місцевим часом (09:28 за київським). З тієї миті поштовхи у провінції не припиняються. Вже 13 травня стався новий потужний землетрус, сила якого склала від 5,9 до 6,1 балу за шкалою Ріхтера.



Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1031 | Додав: beowulf | Дата: 17.05.2008 | Коментарі (0)

На авіашоу у Німеччині невеликий літак врізався у глядачів.
Трагедія сталася на аеродромі у місті Айзенах. В результаті інциденту загинула щонайменше одна людина, ще 15 отримали поранення. Представники поліції повідомили, літак зійшов із злітної смуги, коли намагався піднятися у повітря і врізався у людей.
45-річна жінка загинула на місці. Три особи, разом з пілотом, отримали серйозні травми. Серед потерпілих і двоє дітей. Усіх постраждалих доправили до місцевих лікарень. Як повідомили організатори авіашоу, після інциденту усі польоти було скасовано.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1102 | Додав: Skip | Дата: 28.04.2008 | Коментарі (1)

Сьогодні - 22-і роковини найбільшої техногенної катастрофи людства.

Сьогодні виповнюється 22 роки
найбільшій техногенній катастрофі
сучасності - вибуху на
Чорнобильській атомній
електростанції 26 квітня 2008 року виповнюється 22 роки найбільшій техногенній катастрофі сучасності - вибуху на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС).
У 1986 році вночі 26 квітня о 00.23 на 4-му енергоблоці ЧАЕС у результаті серії теплових вибухів був зруйнований реактор. У навколишнє середовище були викинуті величезні дози радіоактивних речовин, зокрема, ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду вісім днів), цезію-134 (період напіврозпаду два роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 28 років).

Дослідження експертів свідчать про те, що сумарний викид радіоактивних матеріалів у атмосферу того дня склав 50 млн. кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих у 1945 році на Хіросіму.

Радіоактивна хмара, що утворилася в результаті аварії, пролетіла над Україною, Білоруссю, Європейською частиною Росії, Східною Європою, Скандинавією, Великобританією і східною частиною США.

Радіоактивними нуклідами було забруднено більш ніж 145 тис км. кв території.

19 вересня 1986 року на прес-конференції для радянських і іноземних журналістів, організованій у зв’язку з вибухом на ЧАЕС, було заявлено, що дві людини загинули у момент аварії, 29 померли пізніше, на стаціонарному лікуванні - 11 чоловік.

Населення попередили про небезпеку лише 28 квітня. До цього часу підвищення радіаційного фону вже зареєстрували у Швеції.

У 1986-1987 роках у роботах із ліквідації наслідків катастрофи взяли участь близько 600 тисяч осіб. 200 тис. з них отримали підвищені дози опромінення.

За офіційними даними, загалом у результаті Чорнобильської аварії постраждали близько 5 млн. чоловік.

Із постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб. Ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. У той же час частина переселенців повернулася в села. Зараз на заражених територіях проживають більше 300 самоселів.

Точне число жертв від катастрофи важко визначити. Вважається, що велика їх частина померла або може загинути від раку. Достатньо складно визначити, чи є ці випадки наслідком аварії, чи викликані іншими причинами.
< ... Читати далі »
Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1217 | Додав: beowulf | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (3)

20 березня в Києві в результаті великої дорожньо-транспортної пригоди на проспекті Науки, за попередніми даними, одна людина загинула, троє одержали важкі поранення.

Про це УНІАН повідомили в столичному управлінні ДАІ.

За інформацією Державтоінспекції, ДТП відбулося близько 17.00.

Про подробиці ДТП повідомляє "Друга Смуга": у вечірню годину-пік КамАЗ, у якого відмовили гальма, розгромив 12 (!) автомобілів.

Коли КамАЗ спускався до Столичного шосе, у нього з невідомої причини відмовили гальма. Першими на шляху фури опинилися Hyundai Sonata, Mazda3, Volkswagen Bora і Alfa Romeo 155. Намагаючись запобігти подальшим зіткненням, водій КамАЗа спробував загальмувати за допомогою бордюру. Але, на жаль, йому це не вдалося, і він в буквальному розумінні цього слова впечатав Ford Escort в бетонний відбійник! Наступною жертвою Камаза став легковик Mercedes Е-класу, який від потужного удару вилетів на узбіччя і перекинувся на дах! Але це був лише початок трагічного розвитку подій. Некерована вантажівка летіла далі і продовжувала крушити все на своєму шляху...



Розбивши 6 машин, вона зачепила ГАЗ-3110, який відкинуло в задній бампер фури Mercedes, що йшла попереду. Від удару остання розламалася на дві частини. Після «зустрічі» з легковиком і німецькою вантажівкою, КамАЗ врізався у ВАЗ-21099, що за інерцією проломив бетонну огорожу. Наступною жертвою стала вантажівка ЗІЛ – КамАЗ розвернув його на 90 градусів. Остаточним пунктом призначення КамАЗ стала ВАЗівська «шістка» - вона прийняла на себе найсильніший удар.



Саме у Ладі і загинула людина – пасажирка, яка сиділа попереду . Крім того, серйозно постраждав водій нещасного ВАЗа, його доставили в реанімацію. Також госпіталізували водіїв КамАЗа і легкового Mercedes.

На місце масштабних ДТП прибули: співробітники ДАІ і МНС, представники КМДА, пожежні машини і декілька карет швидкої допомоги. Приїхав і кран, якому належало прибрати залишки машин.

В результаті аварії було повністю перекрито рух на проспекті Науки (у бік Столичного шосе) і виїзд з боку Столичного шосе.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1331 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (4)

« 1 2 3
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com