Четвер, 28.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Жовтень » 10
9 жовтня о 13.30 на автодорозі Київ-Чоп у с. Гамаліївка Пустомитівського району водій автомобіля «ВАЗ-2107» на перехресті не надав переваги у русі автомобілю «Рено-Кенго», що рухався головною дорогою, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Внаслідок зіткнення автомобілів водій «ВАЗ-2107» та його 7-річний пасажир отримали травми.

Галінфо, Понеділок, 10 жовтня 2011,
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 792 | Додав: НАТ | Дата: 10.10.2011 | Коментарі (0)

Від сьогодні і до 24 жовтня на Львівщині традиційно проводитимуться «Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози». Така акція проводиться в області вже четвертий рік поспіль, повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Рак шийки матки займає в Львівській області одне з перших місць в структурі смертності на рак серед жінок молодого віку.

Щорічно на рак шийки матки в нашій країні захворює біля 5 тисяч жінок, помирає близько 2 тисяч. У Львівській області щороку виявляють приблизно 250 випадків інвазивного раку шийки матки та біля 200 випадків раннього (на 0 стадії раку) раку шийки матки. Для ста жінок ця хвороба закінчується летально. Рівень захворюваності складає в області 18,5 на 100 тис жіночого населення, в Україні – 19,3. Рівень смертності відповідно – 7,6 в області та 8,7 в країні.

На жаль, біля 15-17% жінок звертаються до онкологів з задавненими формами хвороби (ІІІ та ІV стадії), хоча цей рак вважається візуальним, тобто, доступним для діагностики. Лише 50% жінок діагностується в 0 стадії раку шийки матки, 80% - у І-ІІ стадіях, а саме їм можна виконати органозберігаючі оперативні втручання та променеве лікування, запобігти інвалідизації.

За даними Національного канцер-реєстру за 2010 рік у Львівській області виявлено 260 хворих в стадії інвазивного раку шийки матки та 206 хворих з до клінічним раком (у 0 стадії).

Щороку біля 93-95% виявлених пацієнток з раком шийки матки у Львівській області отримують спеціалізоване лікування. В стандартах лікування передбачено комбіноване застосування хірургічного, хіміотерапевтичного, променевого лікування. На сьогодні Львівський онкологічний центр бере участь у міжнародній співпраці щодо впровадження більш ефективних схем із застосуванням найновіших хіміопрепаратів. При ранній діагностиці раку для ефективного лікування достатньо органоощадного оперативного втручання та локальної променевої терапії.

З метою діагностики в доклінічній стадії раку шийки матки на Львівщині впроваджується цитологічний скринінг жіночого населення. Для збільшення доступності цього виду обстежень в області вкрай необхідне, розуміння жінками важливої ролі профілактичних оглядів у гінеколога та забору мазка з шийки матки, що дасть можливість зменшити занедбаність цього захворювання.

Зниження занедбаності на рак шийки матки приведе до зменшення бюджетних витрат на комбіноване лікування раку грудей, зменшить ступінь непрацездатно ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 843 | Додав: НАТ | Дата: 10.10.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com