П'ятниця, 29.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Березень » 25 » У Греції стартувала естафета Олімпійського вогню
20:18
У Греції стартувала естафета Олімпійського вогню
У Греції стартувала естафета Олімпійського вогню

У Греції дали старт естафеті Олімпійського вогню XXIX літньої Олімпіади в Пекіні, передає РІА "Новости".

"Верховна жриця" Марія Навпліоту запалила смолоскип таеквондиста Александроса Ніколаїдіса, який стане першим факелоносцем Олімпіади. Смолоскип запалили на античному стадіоні Давньої Олімпії від вогню, принесеного з античного храму Гери.

Під час театралізованої церемонії на стародавньому стадіоні шестеро юнаків у туніках виконали танець за мотивами пентатлону - програми Олімпіад давнини, до якої входив біг, стрибки в довжину, боротьба, метання диска та списа.

Слідом за ними на стадіон, танцюючи, спустилася група з 21 "жриці" під акомпанемент ударних інструментів, що імітує античну музику. Останньою ввійшла "Верховна жриця" Марія Навпліоту, несучи в руках чашу із зображенням атлетів, у якій був Олімпійський вогонь. "Жриця" промовила молитву Аполлонові із проханням благословити полум’я Олімпійського смолоскипа, а також Зевсу, з проханням увінчати переможців священного змагання. Потім на стадіоні з’явився срібний призер Афін-2004 Александрос Ніколаїдіс зі смолоскипом естафети в руках. Він схилив коліно перед вівтарем і отримав від "жриці" вогонь.

Одна з наймолодших "жриць" випустила в небо білого голуба, а перший факелоносець розпочав біг, залишивши стадіон.

Естафета Олімпійського вогню пройде п’ятьма континентами, подолавши майже 140 тисяч кілометрів. Смолоскип пронесуть понад 20 тисяч людей. На території Греції естафета триватиме сім днів, у ній візьмуть участь 629 факелоносців, вогонь буде запалений на 29 вівтарях і подолає 1528 кілометрів. Вогонь передадуть 30 березня на церемонії в Афінах оргкомітету Пекінської олімпіади. //фото Reuters

Категорія: Спорт | Переглядів: 1244 | Додав: Skip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com